Как да организираме най-добре малката си кухня?

Организирането на пространството у дома е приключение за всяка домакиня. Кухнята не прави изключение. За да бъде домашната среда по-уютна и практична, ето някои съвети от екипа на Имоти Доверие.

Премахнете ненужното!

Как да организираме най-добре малката си кухня? 1

Опитайте се да организирате всичко по местата си. Например лекарствата могат да се сложат в шкафа в банята или хола. Всички канцеларските материали – кламери, телбод и моливи могат да заемат мястото си на бюрото или в офиса. Организирайки правилно нещата ще освободите ценно място за кухненските принадлежности.

Организирайте чекмеджетата на секции

Дори и то да е едно – разделете чиниите, чашите, вилиците и лъжиците. Обособете зона за подправки, пликчета и продуктите, които не съхранявате в хладилника. Ако имате недостиг на пространство, можете да си закупите стъклени буркани или кутии, в които да поставите на плота останалите прибори и принадлежности. А за да бъде по-уютно и симпатично, можете да използвате бурканчета от конфитюр, в които да съхраните най-използваните подправки.

Възползвайте се от височината

Как да организираме най-добре малката си кухня? 2

Малко вертикално чекмедже под плота може да приюти бутилките с оцет, сосове и мазнини за готвене. В тясното кътче до хладилника си закачете вертикална кутия за подправки. Вертикален рафт също може да влезе в ежедневно приложение, стига да бъде удобно за Вас.

Цветовата гама в кухнята

Как да организираме най-добре малката си кухня? 3

За да направите кухненското пространство оптически по-голямо, е нужно да подберете добре цветовата гама. Но и нещо много полезно – едноцветните съдове и прибори ще ви помогнат да организирате една много по-компактна кухня. Гледайки един нюанс, окото се ориентира по-добре в малкото пространство. Съветваме ви да си изберете една единствена тоналност за тенджерите, посудата и чашите у дома.

Екипът на Имоти Доверие е винаги насреща когато имате нужда от съвет за жилището си! Свържете се с нас ако търсите Вашето мечтано жилище!

Вижте още>> Кухнята – сърцето на всеки дом! 5 съвета за повече уют при готвенето

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *