Лошите миризми в дома. Как да се справим?

Всеки се е сблъсквал с лоша миризма в дома си. За да се отстрани е необходимо да премахнем нейния източник – боклук, неизмит съд, храна, дрехи, мръсни обувки и др. Проблемът се изостря през зимата, когато не проветряваме често помещенията. За да се справите с подобен тип проблеми Ви предлагаме няколко идеи!

Билки и цитрусови плодове

Лошите миризми в дома. Как да се справим? 1

Сложете на тих огън резенчета лимон, грейпфрут или портокал. Към тях можете да добавите любимите си билки- мента, лавандула, роза и т.н. Не затваряйте съда напълно- нека капакът стои леко отворен, за да може ароматът да се разпростре из стаята под формата на пара.

Ароматни свещи и масла

Лошите миризми в дома. Как да се справим? 2

Ароматните свещи също биха могли да премахнат лошата миризма, дори и ако не са запалени. Съществуват много видове ароматни свещи, Вие просто трябва да подберете любимия си и да оставите на няколко ключови места: в близост до прозореца (за да може вятърът, идващ отвън да разнесе аромата), в близост до кухненския бокс (за да неутрализира миризмата на готвено) и в банята. Етеричните масла са силно концентрирани и техният аромат може да бъде натрапчив, затова не е добре да ги оставяте директно на открито в дома. Можете да ги позиционирате в гардероба, сред дрехите си, при изпраните чаршафи (ако използвате лавандулово масло, ароматът помага за по-дълбок и спокоен сън), покрай обувки (напр. над шкафа за обувки). Имате възможност да избирате и сред много ароматни сапуни, които внасят свежест в банята.

Миризмата от дрехи

Лошите миризми в дома. Как да се справим?  3

Тя може да бъде премахната много лесно и бързо. Преди да ги изперете, просто трябва да ги накиснете в разтвор от бял оцет и вода. Този изпитан метод се прилага и при почистване на хладилника. В този случай е добре да оставите вратата му отворена поне са час и да проветрите помещението.

Миризма от мебели

Лошите миризми в дома. Как да се справим? 4

Ако в дома си имате стари дървени мебели, то те с времето могат да се овлажнят и придобият неприятна миризма. За да я премахнете, преместете мебелите на слънце, за да изсъхнат добре повърхностите. Ако е шкаф или гардероб, извадете чекмеджетата, отворете вратичките, поставете ги на проветливо място. След това можете да ги почистите обилно с разтвор от вода и белина, за да премахнете плесента. Минете с навлажнен парцал и почистете с паста от сода и вода. Финалната стъпка е да минете отново с парцал, напоен с вода и масло (може да е лимоново, лавандулово, ментово и пр.). Един от другите начини за цялостно премахване на неприятната миризма по мебелите е да нанесете боя или лак, за да запечатате повърхностите.

Бяхме ли полезни за Вас? За съвети относно Вашия дом, потърсете екипа на Имоти Доверие! Оставаме винаги насреща за Вас!

Вижте също >> Как да създадем уютна атмосфера в дома чрез аромати?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *