Тухлен акцент в дома – защо не?

Напоследък в интериорния дизайн се наложи една нова и много приятна тенденция – т.нар. “ърбън стил”. Той включва минималистични акценти, които наподобяват живота в градската среда. Тухлените стени са част от тях, а в съчетание с картини от градския живот, “стари” табели и серифни надписи на стените, Вашето жилище се превръща в истински градски оазис!

За банята

Тухлен акцент в дома - защо не? 1

Тухлени стени са интересен акцент в интериорния дизайн на бани. Те са идеални за украса, добавят индустриален изглед и правят пространството уютно. Не се нуждаят от много грижи, а това е добре за влажни и горещи помещения и особено подходящо около ваната, душа или мивката. Бихте могли да направите дори тавана на банята тухлен, а също и някои прегради в помещението, като например отделяща банята от тоалетната. Върху тухлените стени могат да се направят рисунки, да се окачат картини или огледала, да се монтират шкафове, рафтове и окачалки. Интересно дизайнерско решение!

За хола

Тухлен акцент в дома - защо не? 2

Хубавото на тухлите (като дизайнерско решение) е, че можете да избирате от светлите нюанси. Те “отварят” помещението, но и нещо повече – позволяват да подберете по-цветни мотиви в хола, като например ярко жълт или зелен диван, червено канапе, оранжева масичка с жълти столове и пр. Разбира се е необходимо да съобразите цветовете на мебелировката по такъв начин, че да не се “бият” различните контрасти и да няма струпване от определен цвят, което определено е дразнещо за окото.

Тухлена камина

Тухлен акцент в дома - защо не? 3

Съвременните технологии отговарят на нуждите на хората. Поради тази причина новите камини са заменили отдавна известните тухлени печки. Този дизайн е моноблок с тръбен канал и е монтиран на една основа. Освен това всеки елемент има свое собствено специално значение. Конвенционалните печки нямат декоративно значение, но могат да бъдат приготвени. Камините могат да угодят на окото и да затоплят стаята. Но камината комбинира функционалността и на двете устройства с интересен дизайн. Това е като камина с печка – много удобна и функционална. Основните предимства на тухлената печка са: бързо затопляне на въздуха, печката и камината могат да се използат отделно едни от други (само за отопление или само за готвене), 80% ефективност, дълготрайна инвестиция (с висококачествено производство, тухлена печка е предназначена за повече от едно десетилетие) .

Бяхме ли полезни за Вас? Свържете се с екипа на Имоти Доверие, за да обсъдим Вашия нов мечтан дом!

Вижте също >> Стена от книги – екодизайн на апартамент

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *