Как да доведем морето в дома си?

Лято е! И макар пандемичните обстоятелства да създават определени ограничения за пътуване и опознаване на нови морски курорти, ние съвсем спокойно можем да пренесем тази обстановка в дома си. Дори и да живеете в град далеч от морето, можете да се насладите на успокояващите сини нюанси само чрез няколко стъпки. Ето какво предлагаме ние.

Интериор в летни цветове

Как да доведем морето в дома си? 1

За да създадете усещане за лято в дома си, трябва да подберете подходящите цветове. Заложите на цветовете на този сезон – бяло, синьо, тюркоазено и всички техни нюанси. Подборът им зависи разбира се и от цветовата гама на цялостния интериор – ако преобладаващите цветове са зелено, червено или оранжево, то съвсем спокойно можете да ги комбинирате с летни цветни мотиви в синьо, бяло, жълто. По този начин освен, че ще усетите топлота и уют (доказано е, че цветовете в синята гама носят спокойствие и релакс), то несъмнено домът Ви ще заприлича на истински морски оазис.

Малките морски детайли

Как да доведем морето в дома си? 2

Направете го автентично! Подберете малки акценти на морска тематика- мидички, корали, морски звезди или рибки под формата на стенен декор или сувенири. Поставете ги на холната маса, в спалнята и в банята. За да се създаде морски стил са нужни фантазия и любов. Представете си, че сте на някое морско крайбрежие, около вас няма нищо друго освен риболовни мрежи, котви, дървени лодки и пясък. Преживейте емоцията, това ще ви помогне да подберете правилните детайли.

Заменете пластмасата с дърво

Ако в дома си имате повече пластмасови интериорни детайли, можете съвсем спокойно да ги замените с дървени (дори и да не са от масивно дърво). Освен, че по този начин ще пощадите дома си от пластмаса, ще създадете уют и морски стил. Дори бихте могли да използвате дървената мебелировка през зимата – тя има мултифункционален характер.

Летен декор

Как да доведем морето в дома си? 3

Махнете тъмните завеси, приберете дебелите килими и освободете помещенията в дома си от всичко тежко и тъмно. Нека стаите да греят и да бъдат озарени от дългите летни дни. Можете да добавите свежи акценти, като например бели нежни завеси на прозореца или около спалнята, летни картини със син акцент, морски поркивки за маса, свещи с летен аромат и каквото още пожелае въображението Ви. Не се притеснявайте да експериментирате!

А ако имате нужда от съвет за Вашето жилище или си търсите подходящо за Вас, екипът на Имоти Доверие е винаги насреща. Свържете се с нас!

Вижте още >> Как да декорираме дома си през лятото?


You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *