Комари и насекоми през лятото. Как да са предпазим?

В разгара на лятото се отдаваме на почивка и забавления, които за съжаление лесно могат да бъдат нарушени от множеството насекоми и най-вече комарите, които намират начин да влязат вкъщи. Затова освен спрейовете против насекоми е важно да се предпазим и чрез комарници за врати и прозорци и възпрепятстват малките гадинки да влязат у дома. Според мястото, на което ще са поставени има няколко вида комарници за Вашето спасение.

На вратите

Например към тераса или двор, най-често се поставят мрежи с дървена или пластмасова рамка, която представлява втора врата, през която трябва да се мине. По този начин може да оставите главната врата отворена, да влиза чист въздух или да се наслаждавате на звуците, но без притеснението, че ще влязат всички възможни насекоми.

На прозорците

Най-вече се използват стандартните статични комарници, които се монтират върху какъвто и да е било вид дограма и по-трудно се демонтират. Обикновено се използват за прозорци, които служат за проветряване на помещението и не се изисква пространството да бъде свободно.

На ролка

Друг вид комарници са тези на ролка. Удобни са предимно за прозорци, могат да се вдигат и свалят при нужда, по-лесно се демонтират и могат да бъдат махнати и съхранявани в студените периоди от годината, когато не са толкова нужни.

Комарниците са най-лесното и логично спасение от малките дразнители през топлите месеци, но е разбираемо, че не всеки e способен да инвестира в подобно нещо. Затова временно може да се предпазите, като сами направите такъв тип защита. Отрежете парче, голямо колкото процепа на прозореца, който искате да блокирате за животинките, от много тънък плат перде, което наподобява плетката на мрежите, които предимно се използват. Залепете го от вътрешната или външната – ако имате тераса и е възможно това да бъде направено, с двойно лепящо тиксо, или каквото имате под ръка, но което е и достатъчно издръжливо, особено, ако това ще се случва от външната страна на прозореца.

Други средства за предпазване са, разбира се, и специалните лампи, които се поставят отвън, които да пазят от комари и насекоми, също и електрическите уреди против комари, които се включват в контакта и изпускат течност, която да отблъсква насекомите.

Екипът на Имоти Доверие е винаги насреща, когато имате нужда от съвети или помощ с покупка или продажба на дом!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *