Лятна ваканция у дома – защо не?

Не е нужно да отидем на хотел, за да си осигурим приятна почивна седмица по време на летния отпуск. Трябва само да планираме предварително как да превърнем дома си в мечтания уютен кът за отдих. Ето и какви съвети Ви предлагаме ние, екипът на Имоти Доверие.

Изпълнете всичките домашни задължения предварително

Направете си списък с всички домашни задължения и ги изпълнете преди да е започнала седмицата Ви на отпуск у дома. Например пускане на прахосмукачка, избърсване на праха, изпиране на спалното бельо , измиване на прозорците. Чувството на безупречна чистота у дома ще допринесе за релакса по време на почивката след това.

Доставете си максимален комфорт

Дори и да имате усещането, че домът Ви е достатъчно уютен, винаги има какво още да добавите, за да се почувствате още по-комфортно у дома. Например:

  • Направете промени в осветлението. Потърсете опции за по-меко и ненатрапчиво осветление за помещенията у дома. Нови лампи за спалнята или пък свещи в банята могат до голяма степен да подобрят настроението у дома.
  • Сложете нови килими. Меки и с нежни цветове, допълнени с няколко пуф фотьойла – и хоп! вече имате нов уютен кът за четене или почивка.
  • Ново спално бельо. Не само, че това определено придава усещане, че сте на почивка, но и тази придобивка никога не е излишна и за след почивните дни.

Създайте пространства с предназначение

Помислете си какво трябва да има в едно пространство, за да се отпуснете макисмално, прекарвайки времето си там. Например, малки промени в банята, могат да я направят идеално място за спа – ароматни свещи и олиа. За децата създайте пространство, където могат да играят на настолни игри или да се занимават с нещо креативно, като рисуване например, докато Вие си почивате. Ако разполагате с двор, място за релакс може да е и хамак, люлка, а за вечерта може да направите място за запалване на огън и скара на открито.

Планирайте готвенето предварително

За да не губите излишно време от почивката си в това да мислите какво ще готвите всеки ден, нахвърляйте най-любимите за цялото семейство рецепти за основни ястия и десерти и предварително купете продуктите (поне тези, които не се развалят бързо). Ако готвенето е Вашата страст, почивката е идеалното време за Вас да експериментирате с рецепти, които сте искали да опитате, но не сте имали достатъчно време.

Винаги можете да разчитате на Имоти Доверие да Ви помогне в намирането на най-уютния и прекрасен дом. Свържете се с нас още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *