Обзаведен или необзаведем имот да търсим?

Това е един от основните върпоси, които се питат купувачите на имоти или желаещите да наемат жилище. Разбира се отговорът не е еднозначен, тъй като зависи от много неща – дали желаете да се нанасяте за по-дълго време, дали желаете да закупите или наемете, какъв е бюджетът Ви и т.н. Бихме могли да Ви улесним по темата чрез следните съвети.

Помислете за състоянието на имота

Обзаведен или необзаведем имот да търсим? 1

Ако желаете да наемете/закупите имот, който е старо строителство и не е обновяван от известно време насам, е по-добре да закупите нови мебели от чисто практическа гледна точка- завехтелите, изгнили и стари мебели не само могат да бъдат чудесно убежище на буби, но също така ще имате по-голям разход по поддръжката им. Ако наемате жилище бихте могли да се разберете с наемодателя да обновите мебелите за сметка на наема. По този начин ще можете да се радвате на по-нов и уютен дом.

Помислете за времето, което прекарвате в имота

Обзаведен или необзаведем имот да търсим? 2

Ако нямате намерение да закупувате жилище или да го ползвате дългосрочно, то не е много умесно да сменяте изцяло интериора. Представете си, това е постоянно местене на обемни мебели, наред с всичкия останал багаж. Или ако инвестирате в нова дограма, то няма как да си я вземете за новото жилище, ще я оставите за ползване на следващия наемател. Казано обобщено, ако нямате намерения да ползвате дълго жилището, то по-добре да се спрете на обзаведен имот. Така ще си спестите много труд и време.

Предимства на необзаведения имот

Обзаведен или необзаведем имот да търсим? 3

Едно от безспорните предимства е, че сами избирате как да си обзаведете дома и какъв интериор да има той. Всичко е по Ваш вкус и желание – просто е необходимо време за реализацията на плана. Нека не забравяме, че и наемът би бил по-нисък ако Вие предоставите мебелите. Освен това, ако повредите по някаква причина част от тях, няма да имате голям проблем с хазяите (ако сте под наем), тъй като не повреждате чуждо имущество, а своето собствено. Също така някои хазяи държат да не се мести нищо по интериора и да няма особени промени в жилището. Това определено ограничава избора Ви. Ето защо необзаведения имот Ви предоставя идеалната възможност да се развихрите и да бъдете свой личен интериорен дизайнер.

Недостатъци на необзаведения имот

Обзаведен или необзаведем имот да търсим? 4

Основния недостатък е сериозният разход при всяка по-голяма покупка. Ако Ви е нужен диван и разхода спре до закупуването му, няма да усетите толкова този разход. Но ако трябва да закупите всяка една мебел, то определено имате голям разходен обем. А ако не разполагате с бюджет, ще се наложи да направите компромис на качеството, което не е особено приятно. Както знаем, евтиното излиза скъпо. Затова добре обмислете бюджета си и преценете кое е по-рентабилно за Вас – да вложите голяма сума за закупуване/наемане на обзаведено жилище или да вложите още по-голяма сума в неговата поддръжка и обзавеждане. Друг недостатък е сложността при местенето на мебели. Ако след известно време решите да се преместите в нов дом, то ще имате голям разход за транспорт на мебелите, ако решите да ги взимате с Вас. Ако ли не, то ще трябва да мислите как да ги продадете, а всички знаем, че използвана вещ се продава по-трудно и на по-ниска цена. Още повече, че ако “старите” мебели не пасват на новото жилище като дизайн и интериор, ще се наложи да закупувате нови. Това е двоен разход за едно и също нещо.

Изборът зависи много от инвестицията, времето и ресурсите, които ще вложите в жилището си. Преди да наемете/закупите имот, следва да се съобразите с тези фактори. А ако имате нужда от съдействие за избор на жилище, екипът на Имоти Доверие е винаги насреща за Вас! Свържете се с нас!

> Предимствата да закупим обзаведен апартамент (opens in a new tab)”>Вижте още >> Предимствата да закупим обзаведен апартамент

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *