Как да привлечем птици в двора?

Какво би могло да направи почивния ден на двора вкъщи още по-приятен? Песента на пойни птици, например. Не е достатъчно, обаче, само да сложите хранилка за птици, за да се наслаждавате на сладките им звуци. Ето и как да създадете рай за пойни птици във Вашия двор.

Къщичка за птици

птици в двора

За да изберете модела на къщичка за птици, има значение какви видове птици искате да дойдат във Вашия двор. Например синигерите обикновено гнездят на открито, затова трябва да купите или да направите сами къщичка с по-отворена кутия. От друга страна, има видове птици, които гнездят на по-солидно закрити места, например скрити между много листа, затова изберете за къщичката някое дърво с гъсто облистена корона.

Декоративен фонтан за градината

фонтан за птици

Този елемент не само ще придаде още повече свежест и ще е прекрасно допълнение към градинското Ви пространство, но и ще привлече птици, защото те обичат да се разхлаждат във водата през горещите летни дни.

Листата в двора

почистване на листата в двора

Ако и без това не обичате да почиствате листата от двора, то сега имате идеалното оправдание. Само ги съберете на едно място и ги оставете на куп някъде, където няма да пречат. По този начин осигурявате за птиците насекоми за храна, както и материал за свиване на гнездо.

Представихме Ви най-лесните начини да си създадетете приятна лятна атмосфера под сладките звуци на птичи песни.

Вижте още по темата:

Как да облагородим балкона си?

Мини вятърна мелница и замък красят градинка в “Лозенец”

Хюга – датското изкуство за уют в дома

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *