Как да вдъхнем живот на старите вещи?

Основен проблем, с който на много от нас ни се е случвало да се сблъскаме, са старите вещи, купени някога с някаква цел, послужили ни, но вече някак нямаме нужда от тях или даже сме ги заменили. По този начин се получава затрупване с, на пръв поглед малки вещи, но заемащи твърде много място и подпомагащи усещането за хаос. Ние от Имоти Доверие, Ви представяме няколко начина, по които можете да съживите тези вещи и да си спестите заменянето им с нови.

Рамки за картини

Старите рамки за картини, възможно вече олющени и захабени, могат да бъдат спасени по най-лесният начин, за да се превърнат в декорация и да отговарят на динамиката и цветовете в дома ви. Трябва ви просто спрей, с който да ги боядисате в желания от вас цвят, с предпочитания от ваш завършек – матов, лъскав, блестящ, и по този начин се сдобивате с „чисто нови“ рамки без да има нужда да изхвърляте старите и да купувате нови.

Кутии от кафе или други

Цилиндричните метални кутии могат да бъдат превърнати в нещо много по-полезно без да се налага да ги изхвърляте и притеснявате за рециклирането им. Можете да ги използвате отново у дома, като ги съживите като „несесер“ за бюро, в който да държите химикалки и принадлежности или за съхранение на каквото пожелаете. Това може да се случи чрез метода на залепване на салфетки по външната стена на кутията. Намазвате обилно с лепило и залепяте някоя красива и по-дебела салфетка или пък хартиен лист, който искате да използвате, наслоявате няколко едно върху друго и по този начин кутията придобива абсолютно нов и освежен вид. Можете да завършите с добавянето на всякакви декорации и лепенки, за да го направите максимално ваш и отговаря на желанията и околните ви вещи.

Стъклени бутилки

С минимални усилия и материали стъклената бутилка може да се превърне в прекрасна ваза. С малко плат и декорации можете да обвиете шишето като заложите на собствения си вкус и виждане и да „възродите“ шишето като нова ваза.

Буркани

Бурканите с нещо безкрайно обикновено, но лесно могат да се превърнат в декорация или полезна вещ. Един пример е, ако сложите декоративни лампички в буркана и го превърнете в лампа с мека светлина, която ще изглежда стилно и интересно, като в същия момент има полезна функция. Друг пример е, ако използвате буркана за съхранение на миди и черупки. По този начин събраните „красоти“ ще бъдат на показ и ще приветствате в дома си морското настроение.

Възглавници

Всяка декоративна възглавница, захабена и стара на външен вид, има как да бъде съживена отново с нов калъф. Имате възможността да купите или да ушиете сами калъф от стар плат, от който желаете да се отървете и по този начин да си помогнете с разчистването на повече от едно нещо.

Имоти Доверие винаги е насреща – можем да Ви помогнем във всичко, свързано с намирането на мечтания дом!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *