Как да намалим битовите сметки, използвайки ефективно енергия?

Всички обичаме да ни е топло и уютно през зимата, също както да ни е хладно и приятно през летни горещини, но това понякога се отразява неблагоприятно на сметките ни. Предлагаме Ви няколко съвета за енергийна ефективност, които може да приложите у дома.

Търсете енергийно ефективен дом

Ако в момента сте в процес на търсене на ново жилище, добавете енергийната ефективност като един от основните приоритети при търсенето. Колко голямо трябва да е жилището според нуждите на семейството Ви? Нямате нужда от прекалено много пространство, за да се чувствате комфортно. Обръщайте внимание дали са налични подобрения като модерна дограма, добра изолация, енергийно ефективни домакински уреди. Имайте предвид, че характеристиките, качествата и съвместимостт на уредите за отопление, вентилация и климатик са от основно значение, тъй като около половината от разходите за енергия са за отопление / охлаждане.

Опитайте да направите дребни подобрения

Можете да поправите някои малки недостатъци като течение при входната врата или през някой от прозорците, промяна в посоката на движението на вентилатора на тавана, преминаване към енергийно ефективни крушки за осветлението и други.

Потърсете професионална помощ

Няма нужда да хвърляте много пари за професионална помощ. Много фирми предлагат безплатни консултации как сами да направите енергиен одит на дома си. Така ще научите много нови неща, които не сте забелязвали преди, а са полезни за по-ефективното използване на енергията у дома.

Ние, от Имоти Доверие, сме винаги на среща да Ви помогнем да откриете най-подходящия дом за Вас. Обадете ни се още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *