Как да търсим жилище под наем за студент?

С началото на есенния семестър в университетите идва и нелеката задача да намерим подходящо жилище. Процесът може да е на моменти стресиращ особено когато не познаваме добре града. Ето и няколко стъпки, които ще Ви помогнат да вземете най-доброто и информирано решение.

Проучете първо кварталите, които са възможно най-близо до сградата на унивеситета

В най-добрия сценарий ще намерите жилище, което не е прекалено далеч и не отнема много време в пътуване до университета. Проучете какви опции за транспорт има във всеки квартал.

Безопасност, чистота и удобства

След като стесните кръга на търсене, е изключително важно да се уверите, че ще изберете най-безопасния, добре осветен и чист квартал. В плюс ще е, ако в близост има квартални магазини и супермаркет, както и зали за спортуване и тихи места за учене.

Когато сте на оглед

Когато стигнете до етапа на оглеждане на конкретни жилища и всяко от тях отговаря поне на повечето от изброените условия, е важно да вземете жилище на най-добрата цена според това какво предлага района. Най-добрият начин да направите това е като предварително проучите какви са средните цени на наеми във всеки район. Важно е да си дефинирате и за какви удобства точно се оглеждате в самото жилище – наличие на конкретни домакински уреди, мебели, ремонтирано ли е наскоро – всичко това оказва влияние.

Не е нужно търсенето на най-доброто жилище за новата учебна година да е задължително стресиращ процес. Ние, от Имоти Доверие, сме винаги на линия да Ви помогнем да вземете най-доброто решение. Обадете ни се още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *