Как лесно да реорганизираме гаража?

Ако в гаража Ви у дома цари бъркотия и не можете да намерите нищо в хаоса, то винаги има начин как да го подредите по такъв начин, че да максимизирате ползата от пространството и да намирате всичко необходимо бързо и с лекота. Ето как.

Разделяй и владей

На първо мясрто се разделете с всички вещи, които не използвате. Всичко останало, което влиза в употреба – повече или по-малко – сортирайте по групи (инструменти за градината, спортна екипировка, неща за колата и т.н.). Като цяло идеята е предмети, които се ползват заедно, да стоят на едно място за макисмално удобство. По възможност прибирайте вещите в прозрачни контейнери, а ако нямате такива, слагайте етикети, за да знаете от пръв поглед кое какво съдържа. Предмети, които се използват по-рядко и сезонно, можете да преместите в друго помещение, например на тавана или в мазето.

От пода на стената

За да освободите повече пространство от пода, помислете за вариант за складиране на стените. Това може да е табло за инструменти с дупки за закачане – традиционно най-често срещания, бюджетен и предпочитан вариант за оптимизиране пространството в гаража. Друг вариант е монтиране на затворени шкафове или отворени рафтове, които са подходящи за складиране на по-обемни и тежки предмети.

Безопасност

Имайте предвид, че опасни и запалими течности като бензин или пропан не бива да се държат в гаража – дори една искра може да е фатална. Ако имате малки деца или домашни любимци, дръжте пестициди и торове на високо, недостижимо място – най-добре в заключен шкаф, където може да сложите и електрически инструменти, както и остри предмети.

Винаги можете да разчитате на екипа на Имоти Доверие да Ви помогне при избора на най-уютния дом за Вас. Свържете се с нас!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *