5 суеверия при преместване в нов дом

Важните житейски събития като преместването в нов дом неминуемо вървят с някои суеверия и вярвания, свързани с надеждата за съпътстващото щастие и светло бъдеще. Всяка култура е изградила различни по вид традиции и вярвания. Подбрахме за Вас няколко от тях – вижте ги тук.

Не взимайте старата метла в новия дом

В Америка се предполага, че ако си отнесете метлата от предишния дом в новия, ще занесете негативната енергия на новото място.

Входната врата

Традиция на ирландците е първият път, когато излязат от новия дом, да излязат през същата врата, през която са влезли за добър късмет. След първото излизане, вече спокойно можете да влизате и излизате през който и да е вход.

Мляко и ориз

Индийците вярват, че за дълъг и щастлив живот и чистота у дома, трябва да оставят врящата тенджера с мляко и ориз да прелее. Друга тяхна традиция е да вкарат крава в новия дом и да сложат гирлянд от цветя около врата й – една идея по-трудно от ориза и млякото от логистична гледна точка 🙂

Звънец

Тибетците вярват, че звукът от звънец във всяка стая в новия дом помага за изчистването на старото, умиращо чи (животворната енергия).

Предпазване от светкавици

Скандинавско суеверие е, че поставянето на жълъд на перваза на прозореца ще предпази дома от светкавици. И до днес в магазините може да намерите шнурове за щори, на края на които има декоративен жълъд.

Суеверията и традициите на различните култури, свързани с нов дом, са се формирали през вековете с надеждата за по-добър старт. В наши дни е достатъчно само да се доверите на професионалисти с дългогодишен опит, за да изберете мечтания дом. Ние, от Имоти Доверие, сме на линия да помогнем да го направите. Обадете ни се още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *