Какво да правим при поява на течове у дома?

Течовете винаги се появяват в най-неподходящия момент. Полезно е да знаем как да овладеем положението с минимални щети и загуби. В днешния блог пост ще Ви разкажем подробно как да процедирате в случай на теч от покрива.

Стъпка 1: Покрийте или преместете предмети, които се намират под теча

Щом забележите теч, веднага намерете начин или да покриете с найлон предметите, мебелите и изключително важно – електроуреди – под теча, или да ги преместите временно.

Стъпка 2: Поставете контейнер

Следващата важна стъпка е да сложим веднага или кофа, или друг съд, който временно да поема водата от теча и сложете стара тениска около кофата. Ако не успявате сами да овладеете теча, се обадете на професионалист.

Стъпка 3: Подсушете

Щом вече сте овладели ситуацията, подсушете добре всяка намокрена площ, за да не оставя водата следа и да не се подуе паркета и да не се образува мухъл. Ако килимът е подгизнал, го изнесете навън, за да изсъхне добре без да захване неприятна миризма.

Стъпка 4: Обадете се на застрахователя си

Дори и застрахователната Ви полица да не покрива течове, добре е все пак агентът Ви да Ви информира какво се покрива и какво не.

Стъпка 5: Поправете покрива

Най-добрият вариант е да се доверите на специалист. За да намерите такъв, потърсете референции от приятели или Интернет, уверете се, че притежава лиценз, помолете го да предостави конкретни инструкции за поддръжка, попитайте колко дълъг е периодът на гаранцията.

Винаги можете да разчитате на Имоти Доверие за полезни съвети и идеи. На линия сме и да Ви помогнем да намерите мечтания дом за Вас. Обадете ни се още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *