Петте най-важни хигиенни навици у дома

Понастоящем живеем в особени времена, в които е хубаво, за наше собствено добро, да си преповтаряме достатъчно често дори най-основните хигиенни навици, които трябва да са част от ежедневието ни у дома. Ето и петте най-важни такива.

Без обувки у дома

Веднага щом влезем у дома, обувките се оставят до входната врата и не се използват никъде във вътрешната част на жилището. Тъй като сме в сезона на дъждовете и калта, не бива да забравяме и да ги почистваме редовно.

По-дълбоко почистване на прах поне веднъж в седмицата

Не е нужно всеки ден да обръщаме целия дом за да почистим всяка прашинка, но поне веднъж в седмицата е добре да правим едно по-обстойно почистване включително и до най-труднодостъпните места.

Подът също е важен

Тук рискът от заразяване е по-нисък, но някои бактерии могат да издържат дълго време на сухо. Затова поне веднъж в седмицата пускайте прахосмукачка и след нея моп с дезинфектант.

Чисти чаршафи

Прекарваме около една трета от живота си в сън, затова редовната грижа за чистото спално бельо е от основно значение за добрата хигиена у дома. Изпирайте един комплект на 40 градуса поне на всеки две седмици.

Кошчетата за боклук

Това са едни от най-големите съдържатели на бактерии. Най-добрият вариант е кошчетата да могат да се затварят и периодично да се измиват с препарат.

Екипът на Имоти Доверие Ви пожелава да сте здрави. Пазете себе си и близките си.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *