Как да предпазим дома си от студа?

От вчера се радваме на снежна зима. Вече спокойно можем да извадим пъстрата коледна украса и да украсим у дома на фона на “Джингъл белс”. Но колкото и романтика да носи първия сняг в града, с това неминуемо идва и студът, който ако не сме подготвени, може да ни създаде ненужни разходи и тревоги преди празниците. Вижте как можете да избегнете това.

Тръбите

Замръзналите тръби са жертва номер 1 на студеното време. Спукванията могат да предизивикат наводнения и куп други неприятности. Една добра превантивна мярка е изолация на тръбите. Ако температурите паднат под нулата, отворете вратите на шкафа, за да допуснете топъл въздух около тях.

Улуци и дъждовни канали

Уверете се, че улуците и каналите не са запушени с листа или отломки. Редовното почистване може да ви помогне да избегнете напукването им, натрупване на ледени висулки или разтопен сняг, изтичащ в мазето. Не забравяйте и да проверите състоянието на покрива.

Запазете топлината

Поддържайте топлината доколкото можете. Поправянето на пукнатини около прозорци, облицовки и основи помага да се запази топлия въздух у дома и да се спестят допълнителни енергийни разходи. Ако вратата не се затваря добре, може да загубите топлина. Може да сложите метални или гумени уплътнения за врати, за да се затвори пролуката между долната част на вратата и пода.

След като сте взели мерки за справяне със студа, вече е време да се настаните удобно с топъл шоколад и хубава книга и да се насладите на безценното време, прекарано у дома. А ако все още сте в търсене на мечтания дом, свържете се с екипа на Имоти Доверие!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *