Как да бъдем добри съседи?

Да живеем в спокойствие и разбирателство – това е едно екипно усилие, при което от всеки зависи да допринесе към общото благо. 🙂 В какво се крие ключът към добросъседството? Две неща – съобразителност и малки жестове.

Съобразителност

Важно е да осъзнаем, че не живеем изолирани от другите, а сме част от общност и като такава трябва да се придържаме към някои определени правила, както и да умеем сами да си поставяме граници. Да не бъдем прекалено шумни късно вечер, знаейки, че можем по този начин да притесним живущите до нас. Да допринасяме за чистотата във и около входа. Да не паркираме лошо, така че да пречим на всички останали.

Малки жестове

Всеки ден бихме могли да правим по нещо малко, но от сърце с простичката идея да зарадваме или улесним по някакъв начин някой от съседите ни. Да помогнем на бабата от четвъртия етаж с покупките, да опечем спонтанно сладки за целия вход, да сменим изгорялата крушка, да предложим помоща си, когато имаме възможност.

Можем да си напомняме всеки ден да бъдем добри, съобразителни и толерантни към общността, в която живеем. Лесно е да помогнем с нещо малко на някого, а наградата за това е по-голяма – нечия усмивка или искернно “благодаря”, което да ни зареди с позитивна енергия през целия ден. Да бъдем добри съседи! 🙂

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *