Как да почистваме кадифени мебели?

Кадифените мебели са стилна и елегантна добавка в домашната обстановка. Но тази материя носи със себе си и редица усложенения в почистването и поддръжката. И най-малкото петно бие на очи, а натрупването на прах си личи особено на слънчева светлина и крие опасности за алергичните към нея.

Най-важното, което трябва да прецените, ако искате да добавите кадифен елемент в интериора е дали ще бъде често изложен на слънце, защото това е най-бързият начин цветът му да избледнее. А относно почистването на тази капризна материя, сме подготвили няколко съвета.

Използвайте прахосмукачка

На проблема за праховите частици най-ефективното решение е да минавате кадифето с прахосмукачка при всяко почистване на дома. Мека четка с малко вода също може до голяма степен да почисти натрупването на прахови частици.

Веднага се погрижете за разлятата течност

Много по-лесно е веднага да отмиете случайно разлятото кафе веднага щом стане, отколкото да се мъчите със засъхнало петно. И все пак, ако се наложи, изпробвайте всеки почистващ продукт, който няма опасност да развали тъканта. Може и само разтвор от сапун и вода с мека кърпа, за да попиете петното, след което оставете тъканта да изсъхне напълно.

След като кадифето изсъхне, минете кадифената материя с мека, суха четка. Това ще придаде на кадифето чисто нов вид и няма да си личи толкова, че е третирано с препарати.

Обърнете се към професионалист

Ако не сте сигурни как правилно да почистите кадифето, най-добре помолете за професионална помощ, за да сте сигурни, че кадифените мебели ще останат в отлично състояние за по-дълго време.

Още по темата:

Алергичен у дома, как да почистваме според нуждите?

Как ежедневно да поддържаме хигиената у дома?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *