Как да подредим картините у дома?

Днес Ви предлагаме няколко изпитани начина да подредите красиво картините у дома.

Над дивана

Когато окачвате картина на стената, общото правило е, че центърът на изображението трябва да е на нивото на очите Ви. В стаите, където хората обикновено седят – като хол или трапезария – нивото на очите ще бъде в седнало положение, така че картината трябва да се окачи малко по-ниско. Измерете приблизително с дължината на една ръка над дивана, за да определите височината.

Симетрично

Сложете четен брой картини една до друга – чифт или четворка – така ще изглеждат най-добре, подредени симетрично в геометрична фигура, като квадрат или правоъгълник. Използвайте еднакви рамки и монтажи за унифицирана визия и поддържайте разстоянието между снимките тясно, така че да изглежда част от едно цяло, а не отделни.

Създайте фокусна точка

Случаен подбор от снимки и рамки може да изглежда добре в комбинация, но винаги е добра идея да имате някаква обединяваща тема, форма или цвят, за да ги свържете. Започнете с позициониране на най-изпъкналото парче централно и на нивото на очите и след това разширявайте отвътре навън с по-малки парчета.

Поставете три картини в редица

Трик, който стилистите често използват, когато съставят схема, е правилото на трите картини в редица. Нечетните комбинации изглеждат по-естествени и работят по-добре заедно от четните. Поддържайте подреждането строго симетрично за най-добър ефект, като окачите картините хоризонтално по три в един ред и разположени на равно разстояние.

Достатъчно е само да следвате тези правила и ще постигнете идеален синхрон на изкуство, окачено по стените у дома. А ако все още сте в търсене на мечтания дом, ние от Имоти Доверие можем да помогнем – обадете ни се още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *