Как ще изглежда пазарът на имоти през 2021 според експерти?

Пазарът на имоти през изминалата година е с рекордно ниски нива на ипотечни кредити и в световен мащаб се наблюдава масова вълна от премествания, което стана възможно вследствие опцията за работа от вкъщи. Междувременно цените на жилищата продължават да нарастват с повишеното търсене от страна на купувачите. Ето каква е прогнозата на експертите от края на 2020 г. по отношение пазара на недвижими имоти за 2021 г.

Даниел Хейл, главен икономист в realtor.com: “Очакваме продажбите да нараснат със 7%, а цените да се повишат с още 5,7%. Въпреки че очакваме ипотечните лихви да нарастват постепенно, продажбите и повишението на цените ще бъдат стимулирани от все още силното търсене, възстановяваща се икономика и все още ниски лихвени проценти. Високото търсене на купувачите и все още изоставащото предлагане ще запазят тенденцията за нарастване на цените, но с по-ниски темпове от 2020 г., тъй като купувачите биват затруднени от ипотечните лихви и повишенията на цените.”

Елана Нолър, главен продуктов мениджър, Better.com: “Собствениците на жилища и индустрията като цяло ще използват модерните технологии още повече през 2021, за да ангажират купувачите и да сключват повече сделки. 2020 промени обстановката във всички аспекти – от обиколки на имоти до сключване на сделки. Очакваме собствениците на жилища, които искат да рефинансират, да направят това възможно по-скоро, за да се възползват от условията на по-ниски лихвени проценти.”

Стив Беърд, президент на Беърд & Уорнър: “Тъй като се оказа така, че прекарахме повече време вкъщи през 2020 , пазарът на нови домове ще експлодира и очакваме това да продължи и през 2021 г., когато приоритетите се променят в отговор на Covid-19. Много купувачи не чакат връщане към нормалното. Вместо това те очакват нова норма, в която живеят, работят и се забавляват по различен начин от всякога и гледат жилището с нова гледна точка.”

Направете следващата важна стъпка в живота си – закупуването на нов дом – с помощта на опитните професионалисти на Имоти Доверие. Свържете се с нас сега!

Източник: Forbes

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *