4 тенденции за 2021, свързани с двора и верандата

По време на пандемията имаме шанса повече да се наслаждаваме на външното пространство на дома си, било то верандата, градината или терасата, а купувачите вече обръщат особено внимание на характеристиките на външното пространство при търсенето на нов дом. Ето кои се очаква да са трендовете за 2021 по отношение на външното пространство на дома.

  1. „Социални“ веранди. Така ще можете да се социализирате със съседите, като пак спазвате правилата за социална дистанция. Максимизирането на ползата от веранда или предния двор, където можете да общувате със съседи от разстояние, вероятно ще се превърне в още по-голяма тенденция тази година.
  2. Цвят в градината. Гледката навън към двора става по-важна, тъй като повечето хора прекарват повече време у дома. Голите дървета навън през зимата не са вдъхновяваща гледка. Тенденцията тук ще е стремеж към създаване на фокусни точки пред прозореца, които съчетават вечнозелени растения, трайни насаждения, цветя в саксии, лехи. Идеята е да има зеленина и красота, без значение кое време е от годината.
  3. Пространство за градинарство. На градинарството все повече се гледа като на терапевтично занимание. Дори в малки площи една градина може да изиграе ролята едно страхотно хоби – зеленчуци, плодове, билкови градини.
  4. По-лесният преход между закрито и открито вероятно ще продължи да стимулира концепциите за обновяване през 2021 г. Това може да включва инсталиране на големи плъзгащи се или сгъваеми стъклени врати или външни отоплителни лампи и огнища. Така ще можете да се наслаждавате повече на откритите си пространства по всяко време на годината.

Екипът от опитни професионалисти на Имоти Доверие е посветен на откриването на Вашия мечтан дом. Обадете ни се сега!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *