Тенденции в градското градинарство през 2021

През 2020 градинарството се настани трайно в живота на голяма част от нас като приятно и продуктивно хоби в последствие от пандемията. Само в САЩ броят на градинарите любители е нараснал с 20 млн. души, сочи Майк Сътърър, директор на компания за консултации и доставки в сферата на градинарството Bonnie Plants. И се очаква този брой да продължава да расте и през тази година. Ето какво се очаква да търсим през 2021.

Храна за благотворителност

Смята се, че бумът на домашно произведена продукция е не само с цел отглеждане на полезна домашна храна за нас и семейство ни. Става дума и за подпомагане на местната общност. В щатите вече е широко разпространена тенденцията да се създават организации с нестопанска цел, които насърчават производителите да се регистрират на платформа за целта и да дарят част от продукцията си на нуждаещите се. Дарението подлежи на данъчно облагане и може да бъде подарено на местни хранителни складове и хранителни банки.

Превръщане на задния двор в уютен кът за прекарване на времето през топлите дни

Тъй като на всички ни омръзна да се взираме в собствените си четири стени, докато се намираме под карантина през 2020, една от най-големите тенденции за 2021 г. е преместването на дневната навън. Обзавеждане с уютни мебели, обособяване на лятна кухня и барбекю, а защо не и лятно кино и други опции за забавления за цялото семейство – всичко това ще бъде дори още по-търсено през идващия летен сезон.

Увеличено търсене на саксийните растения

Тъй като голяма част от нас вече работят от вкъщи за постоянно, стремежът да облагородим средата у дома чрез добавяне на повече зеленина и живот ни кара да търсим повече саксийните растения като филодендрон, антуриум, аглаонема. Разбира се, ще се стремим и към отглеждането на дребни зеленчуци и подправки в саксия на терасата, например. Вижте какво ви разказахме тук за Градско градинарство – как да съхраняваме подправки правилно у дома?

Без значение дали търсите дом с голям двор, в който да развихрите градинарските си способности, или апартамент, който да напълните с красиви стайни растения, ние, от Имоти Доверие, ще Ви помогнем да намерите мечтания дом. Обадете ни се още сега!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *