Кой диван да изберем за своя дом?

Диванът е нещо, което се сменя рядко, но именно затова е изключително важно да се вземе правилното решение при избора му. Не бихме искали да купим грешния стил или пък да се окаже неудобен, защото обикновено те представляват значителна инвестиция и биват използвани с години напред. По тази причина следва да избираме внимателно и съзнателно. Представяме Ви няколко от нещата, с които трябва да се съобразим при смяна на дивана у дома.

Тапицерия

Кой диван да изберем за своя дом? 1
Източник: pexels.com

От изключителна важност е тапицерията на дивана, тъй като обикновено прекарваме много време в седене или лежане там. Затова трябва да изясним желанията си и да се съобразим с комфорта си. Съществуват кожени, велурени, платнени, кадифени и какви ли още не тапицерии. Но много от тях могат да се окажат неудобни за нас – например кожените не са най-приятните върху кожата, но пък се почистват много по-лесно. Трябва да обмислим приоритетите си и така да вземем крайното решение.

Стил

Кой диван да изберем за своя дом? 2
Източник: pexels.com

Както тапицерията, така и стила е от значение, а стилове има в изобилие. Затова е хубаво да изберем диван на място, за да преценим до колко пасва на нуждите ни. също така да го съобразим с пространството ни и дали имаме нужното място. Има дивани с перила, без перила, с лежанка, разтегаеми или не, с пространство за съхранение или без. Всички тези видове са създадени за нашите нужди и следва да обмислим от кое до колко имаме нужда, за да вземем информирано решение.

Удобство

Кой диван да изберем за своя дом? 3
Източник: pexels.com

Не на последно място по важност стои удобството. От какво е направен дивана, колко е мек, колко е твърд е едно от основните неща, които да обмислим. Затова отново е препоръчително диванът да се избере на място, за да може да бъде пробван от самите Вас и да прецените колко отговаря на желанията Ви.

Повече по темата как да изберем диван може да прочетете тук, а как да разположим диваните у дома прочете тук.

Екипът на Имоти Доверие е винаги на разположение при търсене на ново жилище. Свържете се с нас!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *