Пролетно почистване 2021 – да се отърсим от изминалата година

С настъпването на астрономическата пролет на 20-ти март тази година, хората свързват много неща. Най-вече новото начало, отърсването от изминалата студена зима и подготовката за още по-дългите и най-вече слънчеви дни. Независимо тежка ли е била зимата, всеки посреща слънцето и пробуждането на природата с отворени обятия. При нас макар и зимата да не беше от най-суровите, то изминалата година определено можем да опишем по този начин. Затова с настъпването на пролетта и приветстването на красивото и приятно време, нека се погрижим за себе си и дома си. А именно – пролетно почистване, с което не само да разчистим дома си, а и мислите си от тежката година.

Разчистване

Пролетно почистване 2021 – да се отърсим от изминалата година 1
Източник: pexels.com

На първо място може да се започне с разчистване и премахване на ненужните вече вещи. Това може да е всичко – изостанала коледна украса, декорации, които вече не ни носят това удоволствие, което преди или просто не се връзват с интериора ни в момента, различни натрупани предмети, които сме си обещали, че ще разтребим, но така и не сме стигнали до тях. Пречистване може да претърпи гардеробът ни – да дарим дрехите, от които вече нямаме полза и не носим или тези които не ни стават, всички те могат да намерят своят нов дом в ръцете на някого другиго. Да пренаредим наличните си вещи, така че всичко да бъде по-удобно и да внесе усещане за разнообразие и спокойствие. Също така в денят, в който предприемете да направите пролетното почистване, може и да смените чаршафите и калъфките си – така напълно всичко ще бъде чисто и свежо.

Почистване

След като сме се отървали от ненужните вещи е време да почистим пространството ни. Идва ред преобразените и пренаредени места да бъдат почистени. Чистенето на прах е изключително полезно и терапевтиращо – не бива да си причиняваме нещата около нас да тънат в прах, защото това може да предизвика освен здравословни неразположения, то и психическо затормозяване. Плотове, рафтове, шкафове, бюра всичко следва да бъде изчистено старателно, уверяваме Ви, след това мигновено ще се почувствате по-добре.

Пролетно почистване 2021 – да се отърсим от изминалата година 2
Източник: pexels.com

Прозорците са следващото нещо в нашия списък. Рядко забелязваме мръсните прозорци и за щастие те не са голям вредител, но почистим ли ги, разликата се забелязва веднага. Няма нищо по-хубаво от това всяко кътче от дома ни да бъде чисто. Същото се отнася и за щорите или пердетата. Щорите събират изключително много прах, което не се забелязва винаги, но е хубаво да се почистват сравнително редовно. Пердетата можем по-дълго време да ги игнорираме, но дори и те се нуждаят от почистване понякога, ако не за премахване на мръсотия, то поне за освежаване на пространството ни.

Последно, но не на последно по важност е банята ни.  За много хора тя представлява досада и трудност за почистване, но е също толкова важна, колкото и останалите части от дома ни. Дълбокото й почистване е не само полезно за предотвратяване на нежелани последици от влагата, но и би ни доставило усещане за спокойствие и удоволствие от подреденото и чисто пространство.

Пролетно почистване 2021 – да се отърсим от изминалата година 3
Източник: pexels.com

Насладете се на моментите вкъщи и се пригответе за една по-добра година! Екипът на Имоти Доверие е винаги на разположение при избор на ново жилище. Свържете се с нас още днес.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *