Добра идея ли е климатикът вкъщи?

С плавното преминаване към лятото, жегата и топлината завземат дома ни с пълна сила. Точно тогава се замисляме това лято как ще е спасяваме в тежките, горещи дни. За някои от нас всяка година съществува дилемата кое да изберем като спасение. Знаем за няколко класически метода – климатик, вентилатор, проветряване, но в зависимост от дома ни и нуждите ни трябва да избере най-добрият помощник в борбата с топлото. Хората най-често залагат на клиамитици и днес ще Ви представим няколко причин, поради които е добра идея да заложите на него.

Най-ефективен

В битката с жегите климатък несъмнено е най-ефективният и добър помощник. Може да създадете истински студ у дома, ако това е желанието Ви. Най-бързо разхлажда и дори след като го изключите в стаята остава хладното усещане известно време след това.

Добра идея ли е климатикът вкъщи? 1
Източник: pexels.com

“Раздвижва” въздуха

С помощта на климатика въздухът е в постоянно обръщение, съответно навлиза нов обем кислород в стаята. Това с вентилаторите например не може да се постигне – те предимно вдигат прахта и затормозяват дишането по този начин, а да отворим прозорците, за да влиза нов топъл въздух е неефективно, когато се опитваме да се разхладим.

Добра идея ли е климатикът вкъщи? 2
Източник: pexels.com

Изобилие от избори

В днешни дни климатиците вече са много популярни, съответно на пазара има изобилие от избори. Различни размери, с различни функции, разнообразие в цени и качество. По-лесно от всякога е да направим своя избор според нуждите и средствата си.

Може да прочетете още:

Къде да поставим климатика?

Климатик – нужда или лукс в летните жеги?

Екипът на Имоти Доверие е винаги на разположение при търсенето на нов дом. Потърсете ни!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *