Книги, които трябва да присъстват у дома

С наближаването на прекрасния и любим празник на много от нас – 24 май, когато честваме славянската писменост и култура се впускаме отново в темата с книгите.  Днес ще Ви представим нашите препоръки за няколко книги, които биха били полезни на всеки дом

Класики

Във всеки дом трябва да се намира поне по една книга от класиките, не само заради доброто впечатление, напротив – имаме много какво да научим от книгите,  заслужили това наименование. Всеки от нас има какво да извлече от тях, а за щастие имаме достъп до многобройни български и чужди заглавия.

Книги, които трябва да присъстват у дома 1
източник: unsplash.com

За декорация

Както описахме и в предишната си статия, която може да прочетете тук, книгите могат да се използват и за декорация, например върху холната масичка, където гости или ние самите можем да прелистваме книгите и да събираме вдъхновение. На такива места обикновено е хубаво да се заложи на не особено дебели книги с твърди и стилни корици. Например такива с много изображения вътре – туристически или пък исторически, такива с цитати или приятни шеги и кратки истории.

Книги, които трябва да присъстват у дома 2
източник: unsplash.com

Български книги

Говорейки за празник, който е свързан с нашата писменост и култура и като българи задължително трябва да имаме български книги у дома. Независимо къде по света се намираме българската литература е нещо, без което не можем и трябва да почитаме. Може в колекцията ни да присъстват класиките или пък заглавия на съвременни автори, каквото и да изберем, то българските корици трябва да личат в колекцията ни!

Екипът на Имоти Доверие Ви пожелава светъл празник!

Прочетете още:

Да си направим сами полици за книги

Книги, които разказват за любовта към дома

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *