Как сами да направим детска площадка близо до блока?

В чест на празника на децата днес Ви представяме идеи как сами да създадем хубаво пространство, където да се забавляват децата ни.

Липсата на хубави детски площадки около блока са вечният казус на много от нас. Особено в града често се оказва, че децата ни нямат къде да играят в близост до дома. Но ние можем да вземем нещата в свои ръце и сами да се погрижим за това, децата ни да имат собствено място за забавления на свеж въздух.

Как сами да направим детска площадка близо до блока? 1
Източник: unsplash.com

Всичко от което имаме нужда е да преобразим стари или ненужни вече вещи. Децата не се нуждаят винаги от скъпи или впечатляващи съоръжения, за да бъдат щастливи. Можем да ги зарадваме с един шарен, скромен и весел кът, където да творят, тичат и забавляват.

Стари гуми, боядисани в свежи и пъстри цветове могат да бъдат идеалното място за сядане. Ако разполагаме с повече пък, можем да ги наредим в пътека, по която децата да скачат, да се превърне в приключенско препятствие, което те трябва да преминат. Гумата също така може да се превърне в прекрасна люлка, каквито сме виждали на много места. Трябва да намерим подходящият клон и здраво въже и веселбата е гарантирана.

Как сами да направим детска площадка близо до блока? 2
Източник: unsplash.com

Стар паркет или дъски могат да бъдат идеален подиум, върху който да се рисува с тебешири, да се сложи масичка, където децата да „готвят”, творят и прекарват приятно времето си.

Ако имаме възможност можем да поставим и малки дървени пейки или столчета, където децата да посядат. Също така и къщичка за птици на някое дърво, където да поставяме трохи, с която да учим малките на любов и грижа за животните. Малко обособено кътче, където да садят цветя с родителите си и да се грижат за тях.

Как сами да направим детска площадка близо до блока? 3
Източник: pexels.com

Децата ни имат нужда от място, къде да тичат, творят, да се забавляват и общуват с други деца. Не е задължително това да са скъпи съоръжения – просторно вясто, което да ги предразполага да бъдат креативни и добри е напълно достатъчно!

Как сами да направим детска площадка близо до блока? 4
Източник: unsplash.com

Екипът на Имоти Доверие честити празника на най-малките!

Сходни теми може да откриете тук:

Съвети при обзавеждането на детска стая

Как да организираме детската стая?

Училище близо до новия Ви дом – мислете в перспектива

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *