5 начина да забавляваме децата у дома по време на ваканцията

Лятната ваканция е един прекрасен период, през който можем да прекараме повече време със семейството и децата и да опитаме нещо ново, което да разнообрази ежедневието ни. Но с това идва и един важен въпрос – как да забавляваме децата у дома по време на ваканцията? Със сигурност всеки родител се е сблъсквал с тази трудност и се е чудил какво да направи, за да отвлече вниманието на детето си от телевизора или компютъра. Затова ние ви предлагаме 5 занимания, с които ще си гарантирате приятно прекарано семейно време в уюта на дома.

5 начина да забавляваме децата у дома по време на ваканцията 1
Източник: pexels.com

Постройте си форт

Холът и спалнята бързо могат да се превърнат във форт с помощта на няколко одеяла и възглавници. Впрегнете креативността на децата си, като им предложите да си направят местенце, което е лично тяхно. Така ще прекарват време на различно място от дивана или собствената стая и ще могат и да го построят и украсят по тяхно собствено желание и вдъхновение.

5 начина да забавляваме децата у дома по време на ваканцията 2
Източник: pixabay.com

Ловци на съкровища

Децата обожават да разкриват тайни и да откриват скрити предмети, а кой е казал, че домът не е подходящо място за лов на съкровища? Използвайте наличното вкъщи, например бижута и бонбони, след което съставете карта с указания за децата. Предлагаме Ви да скриете картата някъде в дома ви и да оставите децата сами да я намерят докато оправят леглото или прибират играчките.

5 начина да забавляваме децата у дома по време на ваканцията 3
Източник: pixabay.com

Сгответе заедно

Не е необходимо кухнята да е територия, запазена единствено за възрастните. Включете и децата в готвенето, като така ще превърнете това задължение не само в удоволствие за децата, но и за вас самите. Намерете нова рецепта, запретнете ръкавите и се развихрете в кухнята.

5 начина да забавляваме децата у дома по време на ваканцията 4
Източник: pexel.com

Поиграйте настолни игри

Кой е най-верният помощник в борбата със скуката? Настолните игри! Със сигурност имате на разположение такива, които за момента стоят забравени в някой шкаф. Извадете Монополи, Не се сърди човече или карти Уно и се позабавлявайте. Съвет от нас – записвайте резултатите на всеки във временно класиране, за да разбудите състезателния дух на малчуганите.

5 начина да забавляваме децата у дома по време на ваканцията 5
Източник: unsplash.com

Боулинг парти

Упражнете своите боулинг умения с импровизирана алея. Всичко, от което се нуждаете, са няколко бутилки или кутии и полутежка топка. Това семейно занимание не само ще Ви сближи още повече, но и ще повиши увереността на децата Ви на боулинг алеята – те ще станат истински професионалисти!

5 начина да забавляваме децата у дома по време на ваканцията 6
Източник: unsplash.com

Ние от Имоти Доверие Ви пожелаваме щастливо лято! Екипът ни винаги е насреща при търсенето на нов дом или при нужда от съвети и консултация. Очакваме Ви!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *