Подаръци за нов дом

Закупуването и нанасянето в нов дом са чудесни поводи за празнуване, които желаем да споделим с близки и приятели. Но според традициите в нов дом с празни ръце не се влиза, затова и гостите носят подаръци. А кой подарък е най-подходящ? Ние сме насреща да Ви предложим няколко варианта, които със сигурност ще зарадват вашите приятели!

Подаръци за нов дом 1
Източник: pexels.com

Традиционни подаръци

Знаете ли кои са най-подаряваните подаръци за нов дом? Е, нека Ви подскажем – свещи и стайни растения. Свещите, особено ароматните, са чудесно допълнение за всеки нов дом, тъй като са лесен начин за внасяне на уют и топлина. Заложете на непретенциозен аромат, който няма да бъде силно натрапчив – например ванилия или морски бриз. Ако решите да подарите стайно растение, то заложете на непретенциозен вид, който е лесен за отглеждане и не изисква специални грижи. Чудесен избор би било растението аспидистра, което е познато още като “семейно щастие”. А саксията е предпочитано да е с традиционна форма и в неутрален нюанс, който да се съчетае добре с всеки интериор.

Подаръци за нов дом 2

Практични подаръци

Ако не познавате достатъчно добре вкуса на Вашия приятел, то можете да заложите на нещо сигурно и практично, което непременно ще влезе в употреба. Възможностите са много на брой – красиви комплекти чинии или чаши, прибори за хранене, кухненски текстил, вази и други. Нека отново да напомним, че подаръкът не е нужно да е грандиозен – Вашите приятели ще се зарадват и на малките жестове. Поставете се на тяхно място и се замислете от какво бихте имали нужда като притежатели на нов дом.

Подаръци за нов дом 3
Източник: pexels.com

Забавни подаръци

Ако ще подарявате подарък на човек, когото познавате добре, то безпроблемно може да изберете такъв, който да е забавен и персонализиран. Опциите са много – защо не подложки за чаши със забавни изображения или изтривалки и килимчета с комични надписи – Вие избирате! Може да персонализирате например и чаши за кафе, като сложите ваша обща забавна снимка – така Вашите приятели всяка сутрин ще си спомнят за Вас. Развихрете креативността си и вложете любов, и със сигурност като краен резултат ще имате чудесен подарък, с който да отбележите това събитие.

Подаръци за нов дом 4
Източник: pexels.com

Картина

Какъв по-красив подарък бихме могли да подарим, ако не картина? Дали ще е пейзаж, натюрморт или живописна рисунка, то подобен подарък със сигурност ще стои много красиво във всеки нов дом и ще му придаде чувство за уют и принадлежност. Дори може да поръчате портрет или карикатура, ако става въпрос за ново семейство – възможностите са безкрайни. Важно е, разбира се, да се съобразите със стила на обзавеждане, което може да е трудно, затова и можете да заложите на сигурно, като подарите ваучер за картина. Не е и задължително картината да е голяма и скъпа – важното е да е избрана с любов и максимално съобразена със стила и индивидуалността на човека, на когото я подарявате!

Подаръци за нов дом 5
Източник: unsplash.com

Може да прочетете още:

Новоселие – руският обичай за нов дом

Традиции и суеверия, свързани с преместването в нов дом

5 суеверия при преместване в нов дом

Ние от Имоти Доверие Ви пожелаваме щастливо лято! Екипът ни винаги е насреща при търсенето на нов дом или при нужда от съвети и консултация. Очакваме Ви!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *