Как да прекараме уютно семейно време у дома по Коледа?

Коледните празници са един от малкото поводи, по които едно семейство може да прекара истински качествено време заедно. През останалата част от времето всеки е зает със своите задачи и задължения, но Коледа обединява всички и ни позволява да си откраднем няколко мига на блажено спокойствие и семеен уют. Ако тази година не сте предвидили почивка, а предпочитате да останете у дома, то ние сме насреща с няколко предложения, които да направят споделеното време вкъщи още по-приятно и ценно.

Сгответе заедно

Независимо дали сте малко или голямо семейство, то времето, прекарано с близките в кухнята винаги е забавно. А интересната и смешна суматоха е гарантирана, особено ако имате деца. Може да опитате някоя нова рецепта за основно ястие или да заложите на традицията – да опечете коледни сладки. А защо дори не сготвите цяло меню с три курса? И нека последващото чистене не Ви тревожи – креативността в кухнята, споделена с близките хора си заслужава многократно повече от чистата и спретната кухня. А и кой не обича да похапва малко повече по време на коледните празници? Затова си организирайте един ден, който да е посветен изцяло на приготвения на сладки изкушения и след това им се насладете заедно – няма нищо по-ценно от това прекрасно споделено време заедно.

Как да прекараме уютно семейно време у дома по Коледа? 1
Източник: unsplash.com

Маратон от коледни филми

Не Ви казваме нищо ново, но е хубаво да си напомним колко хубаво би било да се съберем всички пред екрана и да се насладим на красив коледен филм заедно. Можете да изберете от коледните класики като Сам вкъщи или да заложите на по-нови филми, но едно е гарантирано – ще се посмеете и забавлявате заедно. А защо сладките, които приготвихте заедно, да не са част от менюто Ви докато гледате? Направете заедно и горещ шоколад и пуканки за напълно завършен уют. Ако имате прожектор, то можете да прожектирате и филма на някоя стена и да си направите домашно кино! Съберете много възглавници и одеяла, вземайте храната и приятно гледане!

Как да прекараме уютно семейно време у дома по Коледа? 2
Източник: pexels.com

Dance party на коледна тематика

Няма нищо по-хубаво от това да се раздвижим в ритъма на коледна музика, а когато го правим заедно е още по-забавно. Организирайте си танцувално парти, където да покажете най-добрите си движения. А защо и да не вкарате елемент на състезателност? Най-добрият танцьор избира следващия коледен филм или получава още един подарък под елхата. Така със сигурност ще се заставите да дадете най-доброто от себе си, като същевременно ще се насладите на забавно споделено време, прекарано със скъпи хора.

Как да прекараме уютно семейно време у дома по Коледа? 3
Източник: pexels.com

Зимни забавления

Това, че навън е студено, не означава, че семейният уют и топлина могат да бъдат намерени единствено у дома. Все пак би било хубаво да излезем и да разнообразим малко ежедневието ни. Зимата ни дава друг вид възможности за забавление, като например возене с шейни, каране на кънки на лед или ски. Тези дейности са не само полезни за здравето и фигурата, но и ще ги запомните с много усмивки и любов, когато са споделени със семейството. А ако се притеснявате, че не можете да карате кънки или ски, то никога не е прекалено късно да се научите. Особено, ако децата Ви поемат ролята на учители, то забавата е гарантирана, като това ще Ви позволи да изградите още по-стабилни и любвеобилни взаимоотношения. След това се приберете, направете си горещ шоколад и се стоплете заедно. А ако предпочитате да не се отдалечавате от вкъщи, то винаги можете да излезете в задния двор и да направите снежен човек или снежни ангели.

Как да прекараме уютно семейно време у дома по Коледа? 4
Източник: unsplash.com

Бордни игри

Бордните игри със сигурност ще внесат малко разнообразие в ежедневието, като същевременно много смях и забава също. Със сигурност имате игри някъде у дома, които стоят забравени в някой шкаф. Извадете ги и се позабавлявайте на топло у дома. Така ще си гарантирате добре прекарано семейно време, като и ще разбудите състезателния дух у всеки играч.

Напишете писма до Дядо Коледа

Няма значение, че вече сте големи или и децата Ви са пораснали – все пак всички сме деца по душа. Затова защо да напишем заедно писма до Дядо Коледа с нашите желания. Подсказка от нас – това е чудесен начин да разберете какъв подарък иска Ваш близък, ако все още не знаете какво да му купите.

Как да прекараме уютно семейно време у дома по Коледа? 5
Източник: pexels.com

Подобни теми можете да прочетете тук:

Четири идеи за домашен уют за Коледа

Как да изпълним дома с коледно настроение?

Ние от Имоти Доверие Ви пожелаваме много уют и топлина през идващите коледни празници! При нужда от съвет или консултация ние винаги сме насреща. А ако обмисляте преместване в нов дом – ще се радваме да помогнем! Свържете се с нас още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *