Как да разнообразим коледната украса у дома?

Любимото на много от нас време от годината дойде! Коледа наближава, затова е време да извадим коледните декорации и да се развихрим у дома. Да вдъхнем празнично настроение на пространството вкъщи и да пренесем магията на Коледа във всяко кътче. Но това понякога може да се окаже по-трудно, отколкото сме предполагали. Възможно е, когато извадим познатите ни коледни украси да изгубим мотивация. Когато видим декорациите, които използваме година след година и дори са ни леко омръзнали. Желанието у нас сякаш се изпарява. Но това всъщност е доста лесно поправимо. Освен, че можем да купим някои дребни нови декорации, които да освежат малко колекцията ни и да ни накарат да се чувстваме по-добре, можем и да помислим за места, които не сме се замисляли, че можем да преобразим. Днес се притичваме на помощ именно с такива идеи! Не губете мотивация и коледен дух – имате нужда само от леко разнообразяване. 

Покривки


На първо място нека поговорим за покривките. Масата ни е нещо, което виждаме и използваме всеки ден. Тя лесно може да бъде преобразена, като постелим покривка в коледни цветове и мотиви. Ако обаче държите на своя избор и не искате да заменяте покривката си (или дори не харесвате да има покривка върху масата), можете да заложите на единични постелки или тясна покривка, която да поставите посредата на масата, за да служи като акцент. Друг елемент, който може да поставите върху масата е коледен поднос – може да бъде в различни размери, според предпочитанията Ви, върху който да наредите салфетник или дори някои коледни декорации.

Казахме салфетник, това ни отвежда към още един детайл, с който може да се разнообразите – подменете обикновените салфетки, с такива с коледни мотиви. Това несъмнено ще Ви развесели и разнообрази. Можете да направите и същото с коледни чинии и чаши! 

Как да разнообразим коледната украса у дома? 1
Източник: unsplash.com

Завивки и възглавнички

Казвали сме и пред, че завивките са нещо ключово, когато става дума за декорация и разнообразяване. Привличат винаги погледа ни и съответно заемат голяма част от пространството по този начин. В духа на разнообразяването и освежаването защо да не подменим и завивките си с някои по-коледни? Дали ще са зметове, които свързваме с Коледа или ще имат интересни празнични шарки зависи само от нас. Започнем ли защо не продължим с заменяне на декоративните ни възглавнички? Заменянето им не е задължително, може просто да ги преобразим с нови коледни калъфки и да ги наредим по дивана за незаменимо удобство. А за максимален уют може и да подберем някое топло одеалце в коледни цветове, което да преметнем на дивана или на края на леглото, за да е на разположение винаги, когато имаме нужда от комфорт и топлина. Така коледното настроение ще ни обгърне буквално! 


Как да разнообразим коледната украса у дома? 2
Източник: pixels.com

Коледна звезда 


Растенията вкъщи не са нещо, което подменяме често, а няма и нужда. Те не са обикновена украса или декорация. Но специално покрай Коледа можем да прибавим нов член към семейството на растенията ни – Коледна звезда. Красивото растение би придало празничен дух, послужило като декорация, като в същия момент придаде и допълнително живот на пространството ни вкъщи.

Как да разнообразим коледната украса у дома? 3
Източник: unsplash.com

Коледен аромат


И не на последно място по важност няма как да не споменем коледния аромат! Най-естественият и хубав начин за постигането му е приготвянето на коледни курабийки или вкусна питка, но имаме и други по-дълготрайни решения. Свещите разбира се най-лесният и бърз вариант. Но ако сте любител на детайлите, то можете да подмените сапуна с някой по-класически коледен аромат. А за допълнително настроение прибавете и някой друг ароматизатор! Арома дифузерите също са отличен избор. Имаме цяла статия посветена на тях – можете да я откриете тук. 

Как да разнообразим коледната украса у дома? 4
Източник: unsplash.com


Коледа чука на вратата и е време да пременим дома си! Екипът на Имоти Доверие е винаги на разположение при нужда от съдействие за избора на нов дом. Потърсете ни още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *