Нова година – нов интериор. Как да освежим вкъщи без да купуваме нови мебели?

Случвало ли Ви се е да искате да си купите нови мебели, защото интериора Ви изглежда скучно? Но дори и да си закупите такава, няма разлика в помещението? Това не е случайно. Доказано е, че при минимално разместване на предметите около нас, настроението ни се променя за минути. Например Вашето работно пространство може да се освежи, като разместите позицията на бюрото си или вещите на него. Автоматично ще се почувствате по-комфортно и ще усетите същото незабравимо чувство, както когато си купите чисто нова покупка. Не харечете излишно пари – предлагаме Ви тези няколо лесни начина, по които да преобразите интериора си за минути.

Обърнете внимание на обемистите мебели

Това, което се набива на очи мигновено са големите и широки мебели. Бързо решение е да разместите позицията на дивани, шкафове, легла или секции, защото те ще придадат усещане за рязка смяна на обстановката и ще се освободи място за предмети, които до сега не са били на показ. Даже и с преместване на масичка или фотьойл, може да преобърне се атмосферата в стаята. Помислете за всички места, където е възможно да добавите малки детайли като лами или украшения.

Добавете лични штрихи

Креативно решение за мигновена смяна на обстановката е добавяне на картини или специални вещи, които придават позитивни емоции и спомени. Закачането на снимки в рамки на празна стена би запълнило пространството и би придало уют. Това, което прави един дом уникален са малките и специални предмети във всяка стая.

Растения

Добавянето на растения би разнообразило интериора Ви и би създало една по-релаксираща обстановка. Вариант е да внесете растения от градината си в дома. По този начин не само ще преобразите атмосферата вкъщи, но и ще избегнете замръзването на градинските растения. Например, може да използвате малки растителни видове, за да не заемат голямо пространство вкъщи.

Подредете вещите си

Понякога се случва да имаме всичко, от което се нуждаем пред нас, но да не го виждаме. Тази неприятна ситуация лесно се разрешава, когато подредим пространството си. Може да се окаже, че не е нужно да купувате нови вещи, за да направите дома си уютен – вече имате всичко необходимо.

Освежете пространството като премахнете ненужните вещи

Замислете се дали имате вещи, които държите напразно и не сте използвали в последната година. Вероятно забелязвате тези предмети и въпреки това ги оставяте на същото място. Време е да премахнете онези, които нямат особена стойност или приложение за Вас. Началото на новата година е идеалното време да разчистим и да се освободим от стари вещи и емоции.

Сходни теми можете да откриете тук:

Основни грешки, които да избегнем при обзавеждане

Какво трябва да присъства в модерната кухня?

Библиотеката у дома. Какво да изберем?

Ние от Имоти Доверие ще се радваме да помогнем, ако имате нужда от съвет или консултация. Обадете ни се още сега!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *