Топъл и екологичен дом – лесни стъпки

През последните години всички разбрахме колко е важно да полагаме грижи за средата, в която живеем, да се стремим към едно по-зелено и светло бъдеще. Подобни стъпки можем да направим и у дома, като това е не само инвестиция от екологична гледна точка, но и такава, която е полезна и практична за самия ни дом. Затова и ще Ви предложим няколко подобрения, които можете да направите в дома Ви, които са не само екосъобразни, но и са инвестиция в намаляването на Вашите енергийни и финансови разходи. Чрез тях ще запазите топлината у дом и няма да се притеснявате за отоплението през зимните месеци.

Инвестирайте във висококласна дограма

Качествената дограма може изцяло да промени живота Ви не само в по-зелена посока, но цялостно ще допринесе с много позитиви в дома Ви. Некачествената дограма изпуска до 50% от топлината в дома, което означава, че се създават по-големи разходи от енергия за отопление, а това се отразява и финансово върху сметките Ви. Инвестирайки във висококачествена дограма ще си осигурите много по-добра енергийна ефективност, намалени сметки, а и по-тиха атмосфера. Новите технологии включват двоен или троен стъклопакет (който се избира съобразно нуждите на дома Ви), специални покрития и по-висококачествена херметическа конструкция. Можете да заложите на К-стъклата, които предотвратяват топлинните загуби с около 30% или на стъкла 4 сезона, които са подобрената версия на К-стъклата и са нискоенергийни. Чрез тях също ще намалите топлинните загуби, което е от изключително значение за опазването на околната среда. Убедихме ли Ви, че е време за смяна на дограмата?

Топъл и екологичен дом – лесни стъпки 1
Източник: unsplash.com

Изолирайте добре дома си

След като поговорихме за прозорците, то е важно да помислим за цялостната изолация на дома Ви. По този начин ще подобрите екосъобразността му, като ще спестите много енергия, а това е не само екологично, но и финансово устойчиво решение. Освен за прозорците, то е необходимо да помислите и за стените. Можете да заложите на топлоизолация, като опциите Ви са две – външна или вътрешна. Ние лично Ви съветваме да заложите на външната, тъй като няма да загубите ценно пространство, а и ще избегнете недостатъци като например мухъл. Да, вътрешната се поставя по-лесно и е по-евтина, но външната Ви дава много повече дългосрочни позитиви. Помислете как да изолирате и пода. Килимите са не само бюджетно, но и стилно решение на проблема с изолацията, като Ви позволяват и да внесете повече уют в дома ВИ, който е така желан особено през зимните месеци.

Топъл и екологичен дом – лесни стъпки 2
Източник: unsplash.com

Инсталирайте термостат

Както вече стана ясно, то отоплението е отговорно за голяма част от потреблението на енергия в домовете ни. Затова е важно да имаме контрол върху него, за да можем да пестим енергия, а също така и финансови средства. През зимата особено ни се случва да оставим отоплението да работи по-дълго, отколкото е необходимо. Затова инсталацията на терморегулатор е подходящото решение на този проблем. Чрез този уред можете да настроите програми за включване и изключване на отоплението. Така никога няма да Ви се случи да забравите отоплението на висока температура и тази грешка да се превърне в ненужен разход на енергия и пари. А и друго предимство – можете да настроите температурата да започне да се увеличава преди да се приберете – така ще заварите топъл и уютен апартамент.

Топъл и екологичен дом – лесни стъпки 3
Източник: unsplash.com

Сходни теми можете да откриете тук:

3 екологични начина зa по-топъл и уютен дом през зимата

Kак да запазим топлината вкъщи?

Ние от Имоти Доверие Ви пожелаваме уют и спокойствие в домовете Ви! Ако имате нужда от съвет или консултация, ще се радваме да Ви помогнем. Обадете ни се още сега!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *