Какво ни е необходимо, за да създадем перфектното пространство за тренировки вкъщи?

Въпреки че пролетта наближава, то е необходимо още малко да я изчакаме. В тези студени дни може би на много от нас ни се иска да се “раздвижим”, но когато времето навън не позволява, единственият ни друг шанс е фитнесът или залата, нали така? Но има и още един вариант, който не само ще ни улесни максимално, но и ще превърне бързите тренировки в нещо наистина приятно – именно защото те ще са в комфорта на собствения ни дом. Често може би си мислим, че няма как удобно да тренираме у дома, но с минимални усилия, можем да постигнем удовлетворяващи резултати. 

Какво ни е необходимо, за да създадем перфектното пространство за тренировки вкъщи? 1
Източник: unsplash.com

Какво ни е необходимо? 

На първо място, разбира се, е необходимо пространство – нещото, което често пъти отказва хората да опитат да тренират у дома, защото вярват, че им е нужно повече пространство, отколокото това, с което разполагат на пръв поглед. Но бъдете спокойни! Когато се вгледаме по-внимателно в разпределението например на някоя от стаите ни, ще видим нейния потенциал. Може да е нужно малко разместване, но не се безпокойте, веднага щом приключите с тренировката всичко ще се върне на мястото си. 

Какво ни е необходимо, за да създадем перфектното пространство за тренировки вкъщи? 2
Източник: unsplash.com

Колко място ни е нужно? 

Добра идея е да имаме постелка за йога, на която да легнем, когато изпълняваме част от упражненията, или когато правим загрявката и разгрявката си. Съответно е нужно да предвидим достатъчно място, на което да я постелим и да легнем свободно на нея.

Какво ни е необходимо, за да създадем перфектното пространство за тренировки вкъщи? 3
Източник: unsplash.com

Нужни ли са уреди?

В зависимост от пространстовто, с което разполагате, и предпочитанията Ви за видовете тренировки, бихте могли да имате различни уреди и средства за трениране. Пътека за бягане или лежанка са от големите инвестиции, които се нуждаят и от повече място. Вярваме, че ефективни тренировки у дома са възможни и без големи и специални уреди. Можете да закупите различни дъмбели, тежести, лост с тежести, с които да правите своите тренировки, йога топки или ластици, а защо не да монтирате и лост за набирания? Лесно можете да покриете всички зони и да направите хубав, комплексен план, за да тренирате ефективно у дома. 

Какво ни е необходимо, за да създадем перфектното пространство за тренировки вкъщи? 4
Източник: unsplash.com
Какво ни е необходимо, за да създадем перфектното пространство за тренировки вкъщи? 5
Източник: unsplash.com

В нашия блог можете да откриете и съвети как да изградим “домашен фитнес” с минимален бюджет. 


Екипът ни е винаги на разположение при нужда от съдействие и съвети при търсене на нов дом. Обадете ни се още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *