Пролетно почистване у дома и извън него

Честита Първа пролет! Пожелаваме Ви щастие, спокойствие и една приказна пролет!

С идването на пролетта се пробужда целият свят – от хората, до природата. Това води и до един любим или не толкова любим период от годината – пролетното почистване. Дори да не обичаме да чистим и да отделяме време на подреждане и разчистване, пролетното почистване може да бъде много по-освобождаващо и разтоварващо, отколкото предполагаме. Ако не обичаме редовното голамо чистене, то пролетното и есенното са идеалните поводи да поразчистим вкъщи. Изминалите години не бяха от най-лесните, затова нека запретнем ръкави и освен домът ни освободим и разчистим и умът си от натоварването.

Разделянето на зони и етапи прави процесът по-лек

Както казахме чистенето може да бъде терапевтично, затова можем да разделим чистенето на етапи и зони. Първо за започнем с подреждането. Можем да разместим предмети или мебели, като така ще освежим пространството си. Когато разгледаме внимателно може да открием нещо, което вече не ни носи стойност или просто вече не се нуждаем от него. Най-вероятно няма един единствен предмет да има тази съдба, затова можете да направите специална купчина с неща, които да дарите, продадете или подарите. След като сме премахнали ненужните предмети можем да преминем към почистване и подреждане.

Около блока

След като сте приключили с почистването у дома, можете да преминете към почистване на градинката около блока. Можете да го организирате като събитие с децата или със съседите, за да превърнете чистенето в забавление. Можете да изчистите и рециклирате боклуците, а ако искате можете да вдъхнете живот на пространството като засадите цветя или дръвчета, да сложите хранилки или къщички за птички и така ще преобразите напълно.

Можете да прочетете още:

Почистване на кухнята с домашно приготвени препарати

Чиста баня без токсични препарати

Екипът на Имоти Доверие е винаги на разположение при избор на ново жилище. Свържете се с нас още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *