7 неща, които често се забравят при почистване

Почистването е популярна тема през пролетта. Много от нас се вълнуват от пролетното почистване и гледат на него като средство за пречистване, както на дома ни, така и на мислите ни. С идването на хубавото и слънчево време сме по-мотивирани да почистваме вкъщи, но някои места и предмети лесно забравяме, че имат нужда от почистване.

Пердета

Пердетата са едно от нещата, които почистваме най-рядко вкъщи. Да, те определено не изискват почистване всяка седмица или дори всеки месец, но задържат прах, наслагва се мръсен слой по тях и трябва да бъдат почиствани. Удобно е това да се направи при някое по-голямо и масово почистване.

7 неща, които често се забравят при почистване 1
Източник: unsplash.com

Декоративни възглавници

Декоративните възглавници, които поставяме на дивана, леглото или на някой стол са предназначени предимно за красота и удобство. Въпреки че не спим върху тях, не ги пипаме постоянно и в общия случай не ги замърсяваме до толкова, те също имат нужда да бъдат почиствани, защото все пак задържат бактерии и прах, а често ги допираме до себе си.

7 неща, които често се забравят при почистване 2
Източник: pexels.com

Мебелите отвън

Ако имаме мебели на площадката пред вратата си, на терасата си, верандата, двора, то лесно можем да ги забравим, когато стане дума за масово почистване. Бидейки отвън върху тях се наслагва дебел мръсен слой от всичките външни фактори. Ако са незащитени и ги вали дъжд и сняг, то е още по-хубаво да ги почистваме и покриваме с нещо. Така не само ще удължим живота им и ще ги защитим от повреда, но и ще предпазим себе си от мръсните частици, които могат да попаднат по нас.

7 неща, които често се забравят при почистване 3
Източник: unsplash.com

Декоративни одеяла

Също както възглавничките използваме декоративните одеяла за украса. Но все пак ги допираме до себе си, завиваме с ес тях, сядаме върху тях, и защото не се намират в леглото ни забравяме, че и те имат нужда от почистване и смяна. Хубаво е да се прави често, защото лесно задържат бактерии.

7 неща, които често се забравят при почистване 4
Източник: pexels.com

Постелката в банята

Когато почистваме банята си обикновено се съсредоточаваме върху миенето на плочките, шкафовете, рафтовете, смесителите, смяна на кърпи, но може да забравим, че постелката също се нуждае от почистване. Тя основно попива вода, но задържа и прах, влага и е възможно да придобие неприятен аромат или да се захаби, ако не се почиства.

7 неща, които често се забравят при почистване 5
Източник: unsplash.com

Изтривалките отвън

Изтривалките са предназначени да обират мръсното от обувките ни и звучи странно да се почистват, но както всяко друго нещо и те имат нужда от грижа от време навреме. Тях не е нужно да чистим редовно, но понякога можем да ги почистваме поне с вода, за да се махне горният мръсен слой. Така че могат да вършат работата си по-добре и няма да изглеждат толкова мръсни и захабени.

7 неща, които често се забравят при почистване 6
Източник: pexels.com

Повърхността на шкафове и гардероби

Почистваме прах, пускаме прахосмукачка, а на следващият ден пак е прашно. Една основна причина за това би бил фактът, че забравяме да почистваме повърхността на шкафовете, гардеробите или секциите у дома. Там има дебел слой прах, който е извън полезрението и лесно можем да го забравим, но с леко раздвижване на въздуха той попада по останалите мебели у дома. Не се изисква често почистване, но периодично е препоръчително да чистим и там, за да намалим полепването на прах по другите мебели.

Още причини, поради, които е прашно у дома може да прочетете тук, както и нашите съвети за пролетно почистване тази година.

Екипът на Имоти Доверие е винаги на разположение при нужда от съдействие и съвети за Вашият дом или при търсенето на ново жилище. Потърсете ни!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *