Съвети за обзавеждане на детска стая

Всеки човек помни своята детска стая – многобройните вечери с четене на книжки в леглото, щурите приключения, които сме създавали сами и с приятели, както и грижовните ласки, които сме получавали от родителите си преди да заспим. Тези незабравими мигове, изпълнени с щастие, са били прекарани именно в детската стая. Разковничето за прекрасно детско обзавеждане е стаята да е цветна и тематична. Може да е с морски десени или стените да са обрисувани със супер герои. При изборът на обзавеждане на детска стая не трябва да се ограничавате – позволете на креативността Ви да везме превес и най-важното – не забравяйте да включите детето в процеса!

Тапети

Без значение дали си имате момче или момиче, те всички споделят страстта към гледане на филми и притежават играчки на любимите си герои. Няма нищо по-добре от това детето Ви да заспива с мисли за приказки, фантастични и интересни сценарии. Обичаните от него герои могат да се изобразяват по тапетите или тавана на детската стая. Ако пък не желаете героите да са изобразени визуално, то може да изберете няколко героя и да добавите техните основни цветове в обзавеждането – това ще е стилна препратка към тях.

Съвети за обзавеждане на детска стая 1
Източник: pexels.com

Лампи

При обзавеждането на една детска стая мебелите могат да са нестандартни и забавни. Децата искат да живеят в непрекъснато въленение и пълно с приключения ежедневие. Затова ние предлагаме осветлението на стаята на Вашето дете да бъде с лампи в интересни форма като например ракета или принцеса. Осветителните тела могат да придобият формата на животни или звезди. А ако не желаете да инвестирате в подобни осветителни тела, то може да заложите на по-стандартни такива, а интересният елемент да внесете чрез таванни лунички и нощни лапми или с настолна нощна лапма проектор – изборът е Ваш!

Завивки

Пъстрият и изпълнен с графични изображния комплект от завивки и възглавнички е много подходящ детайл, когато става въпрос за обзавеждане на детска спалня. Препръчваме да съчетаете десена на завивките заедно с тапетите и лампите в детското помещение, за да не стане прекалено шарено и безвуксно обзаведено. Особено при избора на завивки е препорчително да включите детето в процеса на избор – все пак това е неговата стая и е важно да се хареса на него, а не толкова на Вас самите.

Сходни теми ще откриете тук:

Как да организираме детската стая?

Как да научим детето само да почиства стаята си?

Ние от Имоти Доверие винаги сме насреща при нужда от консултация или съвет за Вашия дом. Ще се радваме да помогнем и да обсъдим Вашите идеи. Очакваме Ви!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *