Спа изживяване в собствения ни дом – мисията възможна

Кой не желае да изпита удоволствието от едно спа изживяване в собствения си дом? Едва ли има човек, който не би пожелал нещо подобно. А това вече е и възможно! Имате свободата да реализирате подобен план в уюта и удобството на собствената Ви баня. А как да постигнете това? Ние сме насреща да Ви покажем хитрините.

Подходяща топлина

За да може да създадете спа усещане в банята, то първата стъпка е топлината. Всеки спа център поддържа по-висока температура, която предразполага приятно отпускане на тялото и мускулите. В случая можете да поставите радиатор в банята, който да затопля въздуха. Подовото отопление също е подходящ вариант, който обаче е малко по-финансово изискващ. Ако не можете в момента да отделите подобни средства, то и отоплителен панел би Ви свършил чудесна работа.

Спа изживяване в собствения ни дом – мисията възможна 1
Източник: pexels.com

Осветителни тела

Осветлението в банята е ключово при създаване на спа усещане. Светлината не бива да е твърде ярка, защото целта е тялото да може да се отпусне и да почине, а силната и пряка светлина стимулира нашата активност. Но не трябва да забравяме, че сутрин ни трябва по-добро осветление, за да може да се приготвим за деня – дамите се гримират, а господата се бръснат. Затова инсталирането на димируемо осветление е особено подходящо – така може да създавате идеалната атмосфера в банята по всяко време. Ако решите да смените осветителните тела, то имайте предвид, че те трябва да са устойчиви срещу влага и пара. Тези параметри са посочени, само трябва да ги търсите. А ако имате нужда от помощ или съвет, то в специализираните магазини винаги ще Ви помогнат да намерите най-подходящия за Вас вариант.

Спа изживяване в собствения ни дом – мисията възможна 2
Източник: pexels.com

Неутрални цветове и меки тонове  

За да можете да релаксирате подобаващо, то цветовете в банята влияят особено силно. Препоръчително е да декорирате банята в меки кремави, сиви или бежови нюанси – те създават усещане за спокойствие. Ако желаете да сте по-креативни, то можете да помислите за наслояване на различни нюанси от един и същи тон в цялото помещение – така ще се създаде единност и плавност в пространството, които допълнително допринасят за подобаващо отпускане. Наситените дървесни тонове, както и златните акценти също ще допринесат за по-луксозно преживяване, като ще придадат на банята смел, но стилен и изчистен дизайн, идеален за релакс.

Спа изживяване в собствения ни дом – мисията възможна 3
Източник: pexels.com

Практична подредба

Ключова стъпка за създаване на спокойна атмосфера, независимо дали в банята или друго пространство на дома, е подредеността на пространството. Прекаленото натрупване на продукти в банята създава неприятно усещане и не ни позволява да се отпуснем напълно. Затова е хубаво да помислите къде можете да съхраните принадлежностите си – например в чекмеджета или шкафове. Друга възможност е да инсталирате рафтове, които да аранжирате красиво – сложете кошници, в които да съхраните продуктите, добавете растение и картина и voila – пространството е подредено и стилно.

Спа изживяване в собствения ни дом – мисията възможна 4
Източник: pexels.com

Ароматерапия

Ароматерапията е стъпка, която не бива да пропускате при осигуряването на подходящите условия за спа преживяване в банята. Добавянето на един аромат може изцяло да преобрази преживяването, което ще имате. Подходящ в случая би бил лавандуловият , тъй като той спомага успокояването на организма. Арома дифузера е и дългосрочна инвестиция, която може да използвате не само в банята, но и в други части на Вашия дом. Ако не желаете да използвате аромадифузер, то ароматните свещи също са подходящ начин да внесете приятен и релаксиращ аромат в банята.

Спа изживяване в собствения ни дом – мисията възможна 5
Източник: pexels.com

Още можете да прочетете тук:

Трикове при обзавеждане на банята

Арома дифузер у дома – ползи и съвети

За полезни идеи и съвети за избора на Вашия нов дом ние от Имоти Доверие сме винаги насреща. Свържете се с нас!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *