Летни цветове в кухнята – мечтано освежаване

Лятото вече е тук и всички знаем колко много обичаме това време от годината със свежите му цветове и прекрасни моменти. Е, има начин да го внесем вкъщи и то целогодишно! Чудите се как? – Летните цветове в кухнята винаги са добра идея! А и може би имате нужда от освежителен ремонт, който отлагате всяко лято? Сега е момента да го направите и да обновите кухнята си с няколко лесни стъпки.

Обновете стените

Трябва да си признаем – кухнята, макар и толкова любима, има нужда от повечко грижи в сравнение с другите помещения у дома – по-често цапаме, мазнината и топлината оставят своя отпечатък и в един момент е ясно, че е нужна промяна.  Няма по-добър момент за такава от началото на лятото – нов сезон, обновена кухня! Първата стъпка е да освежите стените – боята е най-добрият вариант, защото лесно се подменя, а и изсъхва бързо. Можете да помислите и за по-интересни възможности като например декоративната мазилка –  изберете между множество различни видове мазилки като такива с пясъчен ефект, копринени, релефни и др. И нашето предложение е да внесете малко цвят! Може да изберете лимонено жълта боя за стените или пък свежо зелено – цветът не само ще освежи пространството, но и ще му придаде много повече настроение и закачливост. Не се страхувайте да експериментирате!

Летни цветове в кухнята – мечтано освежаване 1
Източник: housebeautiful.com

Цветни шкафчета

За по-смелите от Вас, имаме и смела идея – изберете кухненски шкафове в смели и дръзки цветове! Това е бърз и много красив начин да внесете повече цвят в кухнята, като същевременно я обновите. Можете да изберете между множество варианти – от лимонено жълто, до розови и червени нюанси, а дори и зелено. Ако пък не желаете да подменяте шкафовете или сте го направили скоро, то удобен вариант е да боядисате Вашите шкафове. Знаем, че цветните кухненски шкафове са една по-смела и дръзка промяна, но не забравяйте, че не е нужно да залагате на цвят, който да не е по Ваш вкус. Промяна може да бъде внесена и с по-пастелни цветове – въпросните трябва да отразяват Вашата личност и вкус. Затова не се чувствайте принудени да експериментирате – направете го в комфортната за Вас зона така, че крайният резултат напълно да Ви удовлетвори.

Летни цветове в кухнята – мечтано освежаване 2
Източник: forbes.com

Цветно кътче за сядане

Кътчето за сядане в кухнята е изключително важно – там пием сутрешното си кафе, подготвяме се за деня и затова мястото трябва да носи много настроение и свежест. Такова усещане можете да постигнете чрез цветни столове, като така ще внесете чар и характер в пространството на кухнята. Залагайки на подобен елемент би било чудесно решение, защото няма да внесете много рязка промяна, но пък ще разнообразите пространството. Ако се чудите на какъв цвят да заложите, то може да обвържете дизайна на кухнята с някоя  от останалите части от дома, като включите цвят, който вече присъства в друго помещение и много Ви харесва как стои.

Летни цветове в кухнята – мечтано освежаване 3
Източник: pexels.com

Малки цветни детайли

Ако сте по-минималистично настроени и не желаете да вкарвате дръзка промяна, то малките цветни детайли винаги ще Ви помогна да внесете разнообразие и свежест. Заложете на кърпи, ръкохватки и вази в по-необичайни цветове, а защо не и на комплект чаши и чинии, които да покажете на рафтове – може да заложите на нещо по-ярко или пък на някой по-пастелен, но свеж летен цвят. Изборът е Ваш!

Летни цветове в кухнята – мечтано освежаване 4
Източник: unsplash.com

Още сходни теми можете да откриете тук:

Как да си обзаведем лятна кухня?

Какво трябва да присъства в модерната кухня? – първа част

Какво трябва да присъства в модерната кухня? – втора част

Ние от Имоти Доверие с радост сме на Ваше разположение, ако все още сте в търсене на Вашия нов дом или имате нужда от съвет. Очакваме Ви!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *