Парти на терасата – обещано забавление в няколко стъпки

Лятото вече пристигна и на всички ни се иска да забавим малко темпото и да се насладим на красиви летни вечери с освежаваща напитка в ръка и с любимите ни хора наоколо. Ако обичате да събирате гости вкъщи, но пък и искате да разнообразите типичните събирания, то едно парти на терасата е винаги чудесна идея! А със съвети как да организирате, ние винаги сме насреща!

Освежете пространството

След множеството студени и дъждовни месеци, то най-вероятно терасата има нужда от малко грижи, за да върне отново своя блясък. И тук не става въпрос само за дълбоко почистване, което е задължително. Ако сметнете за нужно, то може да я пребоядисате –  заложете на някой свеж летен цвят и пространството мигновено ще се преобрази и освежи. Ако не искате боя, то мазилката за външна употреба винаги е добра и интересна идея! Друга стъпка, която би внесла промяна и освежаване, би била промяната на подовата настилка – можете да изберете между различни настилки, които са подходящи за открито – плочки, декинг или изкуствена трева. А ако сте правили подобно освежаване наскоро, то просто направете едно дълбоко почистване и със сигурност ще видите резултат.

Изберете правилната мебелировка

Мебелировката е от значение както за дома, така и за пространството на терасата. Помислете какво усещане искате да създадете и тръгнете в тази посока – искате уютно кътче, където да седнете с приятели на по чаша вино, или предпочитате място, което е подходящо за повече хора с парти атмосфера? Ако е първият вариант, то заложете повече на места за сядане – диван, пейка или барбарон и една маса, а ако предпочитате по-празнична атмосфера, то заложете на повече високи маси и столове.  За всеки думата парти означава различно нещо, затова и трябва да пригодите терасата спрямо Вашите предпочитания и интерпретация. Задължително изискване е каквито и мебели да изберете, то те да са подходящи за употреба на открито.

Внесете цвят

Независимо каква мебелировка сте избрали, то със сигурност можете да внесете възглавници и одеяла, които да са в свежи цветове и да внасят повече жизнерадост в пространството. Ако сте избрали диван или пейка, то можете да заложите на възглавници с различни цветове и десени, а одеялата са задължителни, защото някои летни вечери са по-хладни- вашите приятели може да имат нужда от нещо, което да ги постопли. Ако пък предпочитате да не залагате на текстилни аксесоари, то може да изберете вази, килимче или друг аксесоар, който да е цветен и да внесе повече лятно настроение из пространството.

Финални детайли

Дневните партита нямат нужда от много – приятна компания и храната са достатъчни, но вечерта имаме нужда от нещо повече, за да внесем повече настроение и уют. Светлината е ключов детайл при създаване на правилната атмосфера – по-дискретната светлина вечерта ще ви свърши чудесна работа – не само ще създадете приятна и интимна атмосфера, която ще предразположи към интересни разговори, но и ще си спестите проблеми със съседи, на които светлината им пречи. Може да заложите на фенери с регулируема светлина или пък на лампички и свещи за още по-релаксираща и интимна обстановка. Друг начин, по който да допринесете за прекрасна атмосфера, е внасяте на растения. Те винаги носят спокойствие, а и няма по-красиво допълнение от тях.

Парти на терасата – обещано забавление в няколко стъпки 1
Източник: unsplash.com

Сходни теми можете да откриете тук:

Няколко полезни метода да преобразим терасата си

Терасата в блока- малкият квартален оазис

За още съвети или при нужда от консултация ние от Имоти Доверие ще се радваме да Ви съдействаме! Обадете ни се още сега!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *