Как да превърнем двора в място за отдих?

Кой не обича лятото – топлите слънчеви дни и прохладните нощи? С това хубаво време търсим все повече алтернативи за прекарване на времето ни на открито, където да можем да се наслаждаваме на природата. Едно такова място за отдих често обаче бива пренебрегнато. Чудите се кое е то? Дворът! Дворното пространство може да бъде оползотворено по много начини, стига да приложите малко креативност. Ако имате собствено такова – чудесно, захващайте се за работа! Ако пък живеете в блок – съберете се със съседите и обсъдете дали да не промените пространството с общи усилия. Чудите се как? Ето и нашите предложения.

Отделни зони

Дори и да става въпрос за малък двор, това правило отново важи. За предпочитане е да имате поне две зони – една за релакс, където да можете да седнете вечер с чаша вино и хубава книга и едно обособено място за децата. Ако досега не сте се сещали за детски кът в двора, то ние помислихме и за това – разгледайте нашите предложения! А ако имате достатъчно пространство, то винаги може да подредите маса и столове, за да имате възможността да вечеряте на открито със семейството, а и може да организирате парти за приятели – споделеното време винаги е най-хубаво! Имаме идея и за тези с блоково пространство – можете да построите няколко конструкции, където децата играят! А ако наблизо има площадка, то пейките винаги са добра идея – така ще можете да се събирате вечер и да споделяте малко блажено време заедно!

Как да превърнем двора в място за отдих? 1
Източник: southviewdesign.com

Подходящите мебели

Не е тайна, че добре обзаведеното пространство винаги ни кара да се чувстваме добре! Затова трябва да обърнете специално внимание на обзавеждането на дворното пространство. С малко старание ще му придаде стилен и завършен облик. Използвайте традиционни материали като дърво, метал и желязо – те са винаги на мода и допълват двора по много естествен и ненатрапчив начин. Заложете на маси, столове и пейки, които са подходящи за външна употреба, тъй като трябва да издържат на различни метеорологични условия. Класическите форми и светлите нюанси са задължителни, за да създаде визия, която е не стилна, но и не излиза от мода. Допълнете с декоративни възглавници и одеяла за прохладните вечери и voila!

Как да превърнем двора в място за отдих? 2
Източник: paranych.com

Приказно осветление

Осветлението в двора е много важен елемент, особено вечерта, когато искаме да релаксираме или пък да поканим приятели. Важно е да изберете осветителни тела, които са предназначени за външна употреба и са издръжливи на различни метеорологични условия. Заложете на комбинация от различни форми на осветителните тела, за да вкарате по-интересен и нестандартен елемент. Разположете лампите по стените на дома, покрай пътеката и около мястото за отдих. Може да заложите и на лампички, които да окачите над масата и столовете, за да придаде още повече уют.

Как да превърнем двора в място за отдих? 3.
Източник: architecturaldigest.com

Усамотение

Ако имате двор, който не е особено усамотен, то винаги можете да промените това! По-високата ограда е добро решение, а и също така безопасно – така осигурявате както интимност, така и безопасност на пространството. Не се притеснявайте, че високата ограда ще отнеме от чара на пространството – винаги може да засадите храсти, които да пораснат високи и да покрият оградата. Можете да заложите и на красива дървена ограда, в която дори да има орнаментика. Ако пък вече имате висока ограда, но около Вас живеят съседи, които лесно могат да видят двора Ви отвисоко, то навесът е практично решение. Така не само ще си осигурите интимност, но и ще се скриете от слънчевата светлина. А дори чрез навеса, можете да използвате пространството и през пролетта и есента – ще Ви пази от дъжд и вятър, а Вие ще се насладите на още малко време навън, сгушени в одеяла.

Как да превърнем двора в място за отдих? 4
Източник: architecturaldigest.com

Сходни теми можете да прочетете тук:

Веранди и тераси – преход от дома към природата – 1

Зеленчукова градина на балкона – какво можем да отглеждаме?

Без значение дали търсите дом с голям двор, в който да можете да можете да релаксирате сред природата, или апартамент, който да обзаведете уютно, ние, от Имоти Доверие, ще Ви помогнем да намерите мечтания дом. Обадете ни се още сега!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *