Бар у дома – стил и изисканост

Барът у дома е нещо, което всеки възрастен трябва да има в дома си. Дори ако не сте почитатели на алкохола, винаги ще имате питие под ръка, което да предложите на гостите. А ако това не са достатъчни причини – домашният бар може да добави много интересен и неочакван елемент към дизайна на пространството. Как да се сдобиете с бар в домашни условия? Ето няколко лесни стъпки.

Разположение

Разположението на бара Ви трябва да е внимателно обмислено. Хубаво е той да е наблизо до мястото, където каните гости. Ако организирате събирания предимно в хола, то барът следва да бъде разположен там. Това практично, но и много стилно решение – със сигурност ще получите множество комплименти за домашния Ви бар. Ако пък разполагате с отделно пространство, което служи като гостна, то може да помислите дали имате място да вграден истински бар. Независимо от мястото, с което разполагате, ние имаме идея за всички – от малко до големи пространства!

Бар у дома - стил и изисканост 1
Източник: foter.com

Бар количка

Не можем да отречем, че бар количката е супер модерна и веднага привлича погледа – трудно е да не се забележи, а и внася много стил и шик в пространството. Бар количката е изключително подходяща за малки пространства, така че може да я разположите в хола, в кухнята или в гостната. А най-хубавото? Тя се мести, така че може да я излагате на показ пред приятели, а когато не Ви е необходима да я прибирате. Бар количката е и чудесен вариант, тъй като и приятелите Ви също могат да си забъркват коктейли на нея. Само внимавайте да я аранжирате добре – не я претрупвайте с ненужни неща.

Бар у дома - стил и изисканост 2
Източник: saltandwind.com

Бар върху шкаф

Може да звучи странно, но можете да преобразите всеки шкаф в бар у дома, като просто поставите поднос отгоре. След това аранжирайте с бутилки, гарафи и чаши и съхранявайте основните инструменти за коктейли в едно от чекмеджетата. Този вариант е подходящ, ако имате повече пространство на разположение, тъй като все пак Ви трябва шкаф с по-голяма повърхност. Ако той има вратички, вместо чекмеджета – още по-добре! Така изцяло може да изложите цялата си колекция от алкохол в различните шкафчета. Украсете с лампички и малки декоративни елементи, за да обособите ясно мястото и vola!

Бар у дома - стил и изисканост 4
Източник: wayfair.com

Вграден бар у дома

Вграденият бар у дома е за истински ценители на алкохола и тези, които често организират приятелски събирания. Имате нужда от барплот, мивка, няколко бар стола и оборудване, като чаши и нужните за коктейли инструменти. Този бар ще се превърне в центъра на всяко събиране, а и е един чудесен повод да се захванете с едно нови хоби – барманство! То всъщност е цяло изкуство, по което бързо ще се запалите и ще искате често да се упражнявате.

Бар у дома - стил и изисканост 4
Източник: www.houzz.com

Нужното оборудване за бар у дома

Ако искате не просто да сервирате алкохол, а истински коктейли, то ще трябва да се оборудвате с нужното. В началото ще Ви трябват основните инструменти – шейкър мерителна чашка, коктейлна лъжица, подложка за бар и други. Има множество комплекти, които може да си закупите отвсякъде – изисква се само желание! А ако не знаете рецепти за коктейли – интернет или някоя книга ще бъдат Ваши верни помощници!

Сходни теми можете да откриете тук:

Игрална стая в Холивудски стил

Парти на терасата – обещано забавление в няколко стъпки

Какво чакате? Време е да отворите своя бар у дома! За още идеи или при нужда от консултация ние от Имоти Доверие ще се радваме да Ви съдействаме! Обадете ни се още сега!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *