Щети от домашни любимци – как да ги поправим?

Готови ли сте за гатанка? Кои са симпатични, пухкави, сгушващи се и всяващи хаос върху Вашите мебели? Домашните любимци, разбира се! Макар и много обичан член на семейството, той може да прави и доста бели у дома. Домашните любимци, независимо дали става въпрос за куче, котка или дори заек, следват естествените си инстинкти, без да знаят факта, че правят нещо нередно и повреждат нещо. Ето защо от нас зависи да се справим с щетите, които могат да възникнат. Ето и съветите, които събрахме, които може да са ви от помощ.

Сдъвкани мебели

Това е особено често срещан проблем, ако имате куче, особено бебе, което тепърва трябва да научите на навици. Кошарата е първото нещо, което можете да използвате. Така ще блокирате достъпа до ценните предмети, докато не сте у дома. Не забравяйте да му осигурите достатъчно играчки за дъвчене, така че устата му да е заета. Когато сте си вкъщи, то пускайте кученцето наоколо и се опитвайте да го научите да не хапе мебелите. А ако то се окаже измамник, може да напръскате мебелите с ябълков оцет – той има горчив вкус, който ще направи мебелите неапетитни. За вече сдъвканите дървени мебели все още има надежда. Изшлайфате грапавите ръбове и избършете остатъците. След това покрийте с подходяща боя, оставете да изсъхне, използвайте фина шкурка, за да премахнете неравностите и voila!

Щети от домашни любимци – как да ги поправим? 1
Източник: greatpetcare.com

Надраскана тапицерия

Вероятно често срещан проблем, ако имате котка, но важи и за всички домашни любимци. Те много обичат да точат ноктите си по мебелите, понякога до такава степен, че мебелта да изглежда разкъсана. За по-незабележими проблеми, особено върху тъкани тъкани, използвайте игла, за да избутате разхлабените нишки обратно в дивна. За драскотини по кожени мебели, използвайте вакса за обувки, за да ги изтриете. Ако често се случва котето да драска по мебелите, то поставете покривало или одеяло на проблемните места. Покривалото за диван е и чудесен аксесоар за дома, който може често да подменяте, за да освежавате атмосферата. Ако е нужно да смените тапицерията, то заложете на плоска такава, която е по-малко вероятно да бъде повредена. Изберете и по-тъмни цветове, които да не са много наситени, за да прикриете малките щети. Поставете играчка за драскане близо до мебелите, които домашните любимци са си набелязали.

Щети от домашни любимци – как да ги поправим? 2
Източник: woodlandhillsvet.com

Разкъсани възглавници

Декоративните възглавници, особено тези с ресни или тези от изкуствена кожа стават обект на интерес за Вашите домашни любимци и следователно биват и повредени. Това е често срещан проблем за всеки собственик на животинче. Особено ако обръщате внимание и се карате на животинчето, показаното внимание е допълнителен мотиватор за тях. Но не се притеснявайте – имаме идея как да се справите! Приберете възглавниците за две седмици. Когато ги поставите обратно, дайте знак на кучето или котето, че не може да ги доближава всеки път, когато опита. Ако знаете, че животинчето не е от най-послушните, то опитайте с евтини възглавници. Наградете го при всеки напредък. Ако имате успех след седмица, то може да сложите една от по-хубавите Ви възглавници  и да повторите урока.

Щети от домашни любимци – как да ги поправим? 3
Източник: cuteness.com

Косми от домашни любимци

Признайте си – често сме раздвоени между любовта ни към животинчето и желанието да живеем в чист дом! Но вече не е нужно да се отказваме от едното, за да имаме другото. Редовното използване на четка за сресване и събиране на космите е задължително! Така ще поддържате дома си максимално чист, но и ще доставяте удоволствие на домашните Ви любимци – те много обичат да ги чешат. А ако имате коте или куче с по-упорита козина, то използвайте ролка за мъх или опаковъчна лента.

Щети от домашни любимци – как да ги поправим? 4
Източник: nutrisourcepetfoods.com

Сходни теми можете да откриете тук:

Специално кътче за домашния ви любимец

Кучета и котки – как да им помогнем да се приспособят към ново жилище?

Ние от Имоти Доверие винаги сме насреща при нужда от консултация или съвет за Вашия дом. Ще се радваме да помогнем и да обсъдим Вашите идеи. Очакваме Ви!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *