Как да си обзаведем офис у дома?

Работата у дома е рутина за много от нас – независимо дали работите от вкъщи или вършите някои задължения чрез лаптопа, то имате пространство, което сте предвидили за такъв тип дейности. Обикновено това място се превръща в нашия малък офис в уюта на дома, като през последните години се обособи и като задължително пространство за всеки дом. Затова и ако все още не сте го направили, то е редно да обзаведете офиса у дома както подобава. А ние сме насреща с някои идеи.

Избор на пространството

Може би вече повечето от Вас имат обособено такова, но това не означава, че не Ви е време за смяна. Пространството, където работите, е от изключително значение както за продуктивността Ви, така и за Вашето удовлетворение. Ако работите от вкъщи в малко пространство, то може би е редно да помислите къде на друго място можете да разположите офиса Ви – дали може да добавите една маса в трапезарията или пък да оползотворите неизползваната стая за гости.

Как да си обзаведем офис у дома? 1
Източник: unsplash.com

Осветление

Осветлението е ключово при проектирането на идеята за Вашия домашен офис. За да намалите напрежението върху очите, то е хубаво да се възползвате от естествената светлина. Затова, ако имате възможност, то разположете бюрото Ви директно срещу слънчевата светлина. Ако подобно разположение не работи за Вас, то инсталирайте осветление над зоната Ви за работа, над компютъра или зад Вас, така че да няма отражение от компютърния монитор. Избягвайте директната изкуствена светлина, която да е срещу Вас, защото така очите Ви ще се изморят много по-бързо. Поставете компютърния монитор на удобно разстояние от стола си, така че да не е необходимо да присвивате очи или да използвате очила за четене, за да четете на екрана. Като намалите напрежението на очите, ще можете да работите по-дълго и по-безопасно.

Как да си обзаведем офис у дома? 2
Източник: pexels.com

Подходящо бюро

Изборът на правилното бюро е важна стъпка, тъй като бюрото се отразява върху качеството на работата Ви, но и върху самите Вас. Независимо дали бюрото ще бъде проектирано по поръчка, така че да отговаря на Ваши специални нужди или ще бъде закупено от магазина, то то трябва да е с подходящата големина и височина. Височината е ключова за правилната позиция – не е трябва да е твърде ниско, нито твърдо високо, за да можете да работите удобно. Също и големината има значение – ако пространството е ограничено и трупате документи и принадлежности едни върху други, то това също затормозява съзнанието. В следствие се измаряте по-бързо и това се отразява върху качеството Ви на работа. Затова планирайте добре големината на бюрото.

Как да си обзаведем офис у дома? 3
Източник: unsplash.com

Седнете удобно

Звучи очевадно, но столът също е много важен за комфорта Ви. Трябва да изберете такъв, който не само да изглежда добре, но и да е удобен. А за да удобен, то той трябва да е с правилната височина и да осигурява добра опора на гърба и ръцете Ви. Ако обичате да вдигате краката си, поставете малка табуретка под бюрото си. Инсталирайте плъзгаща се поставка за клавиатура, за да отнемете напрежението от ръцете.

Как да си обзаведем офис у дома? 4
Източник: unsplash.com

Нужното оборудване

Помислите какво ще Ви трябва – дали Ви трябва добра озвучителна система, ако работата Ви по някакъв начин е свързана с това. Дали Ви трябва повече място за съхранение на документи? Направете офиса у дома функционален според нуждите на работата Ви – снабдете се с нужната електротехника, ако Ви трябва такава. Подредете всичко така, че да имате лесен и бърз достъп до него. Ако имате нужда само от лаптопа Ви, чудесно! Не се изкушавайте да купите много неща, които в крайна сметка ще останат неизползвани. Бъдете практични!

Как да си обзаведем офис у дома? 5
Източник: unsplash.com

Сходни теми може да откриете тук:

Как да пренесем офиса у дома

Бяхме ли полезни за Вас? Не забравяйте, че екипът на Имоти Доверие е винаги на линия за въпроси относно Вашето жилище! Свържете се с нас още сега!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *