Кафе бар у дома – кътче за любители

Ако сте любители и ценители на кафето – това е за Вас! Независимо дали сте ранобудни или пък изпитвате затруднения с ранното събуждане знаем, че очаквате първата чаша кафе с нетърпение. А ако работите от вкъщи, то със сигурност има и последващи чаши от тази чудотворна напитка. Но защо да ходите до някой кафе бар, когато можете да си приготвите чудесно кафе в удобството на собствения дом? Ние ще Ви покажем как.

Изберете подходящото място

Начините за обособяване на кафе бар у дома са безбройни. Най-важният въпрос в случая е – искате кафе кътчето да е център на вниманието или по-скоро да е малко и удобно? Ако изберете практичността, то разположете кафеварката на плота. Но ако искате да обособите кафе бара като акцент в интериора, то ще трябва да предвидите по-голямо пространство, което да е добре разграничено от кухнята. Но не се плашете – дори ъгъла между дивана и стената, където сега има растение, може да бъде превърнат в ъгъл за кафе. Все още нямате идеи за подходящото място? Може би кафе количката е правилният избор за Вас!

Кафе бар у дома - кътче за любители 1
Източник: pinterest.com

Пригодете пространството

След като сте избрали правилното кътче, следва да го пригодите за целта. За кафе бара са нужни не само кафе машина и кафе, но и много други принадлежности. Ако сте любители – знаете, но ако тепърва навлизате в този магически свят, то ще откриете колко много тайни крие той. Затова ще са Ви нужни рафтове и шкафове. Върху рафтовете можете да аранжирате красиво чашите и различните видове кафе, които имате. Ако мястото не предразполага рафтове, но пък можете да сложите шкаф, той също ще ви свърши чудесна работа. Ако сте начинаещи – количката ще е Вашият най-добър приятел за създаването на кафе кът у дома – практична и стилна!

Кафе бар у дома - кътче за любители 2
Източник: pinterest.com

Перфектната кафемашина

Когато избирате кафемашина, има няколко фактора, които трябва да имате предвид. Първо – за колко души правите кафе? Ако сте семейство, което работи от вкъщи, то кафемашината, която предлага две дози едновременно е Вашият избор. Ценители сте на кафето? Посветените на изкуството да правят кафе ще заобичат машината за капучино от висок клас – тя би била истинско удоволствие! Нямате умения да приготвяте кафе специалитети, но се наслаждавате на такива? Изберете кафемашина, която ги приготвя вместо Вас – само с едно натискане на бутона! Правилото е едно – изберете това, което ще Ви върши добра работа.

Кафе бар у дома - кътче за любители 3
Източник: tthme.com

Инвестирайте в хубави чаши

Никой кафе бар не е завършен без красиви чаши, от които да можете да се насладите на всяка магическа глътка. Чашите се явяват и забавна възможност да внесете цвят и индивидуалност. Изберете цветни чаши, чиято цветова гама се съчетава добре с останалите елементи на пространството, ако сте заложили на по-семпъл дизайн на кафе бара. Ако пък кафе бара е издържан в смели цветове, то заложете на по-семпли чаши, които обаче са с различен завършек – матови, с необичайна текстура и др. Или бъдете креативни, като проектирате свой собствен дизайн на чашите. Може да си направите семейно лого, което да сложите върху тях. Не забравяйте да закупите и различни размери – от големи чаши за лате до малки чаши за еспресо.

Кафе бар у дома - кътче за любители 4
Източник: pinterest.com

Какво чакате? Време е да отворите своя кафе бар у дома! За още идеи или при нужда от консултация ние от Имоти Доверие ще се радваме да Ви съдействаме! Обадете ни се още сега!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *