Кът за спомени у дома

Домът ни е не просто мястото, където живеем, а и едно местата, където създаваме най-много спомени. Множество са вълнуващите моменти, които се случват в уютната обстановка на дома – първите стъпки на децата, семейните и приятелски моменти, партита, рождени дни и още много други. Тези моменти често запазваме под формата на снимки, които обаче остават загубени в галерията на телефона ни или в албуми, които дори не знаем къде сме прибрали. Важно е тези моменти да бъдат на показ – те ни носят щастие и ни напомнят колко много имаме, за което да сме благодарни. Затова и тези снимки, а дори и предмети, трябва да имат специално отделено място – кът за спомени! Как да го направите? Ето и нашите идеи.

Стена със снимки

Когато си мислим за спомени, често се сещаме за снимки. Всички обичаме снимките, защото те са прекрасен начин, по който можем да се върнем към любимите ни моменти и да ги преживяваме отново и отново. Често се случва и за по-специални поводи да сме наели професионален фотограф, който да ни снима, за да запазим моментите по най-красивия начин. Затова тези снимки си заслужава да бъдат принтирани, сложени в красиви рамки и подредени на някоя стена. Препоръчваме Ви предварително да разгледате различни модели на подредби. Може да заложите само на 6 големи рамки със снимки или пък на комбинация от различни по размери снимки – вие сте творческите директори! Може да разположите снимките в коридора или пък да им отделите специална стена в хола, където с гордост да ги представяте на всички. Решението е Ваше!

Кът за спомени у дома 1
Източник: sammyonstate.com

Кът за любими предмети

Това е една по-нестандартна идея, но такава, която със сигурност ще се хареса на някои от Вас! Кътът за любими предмети е този, където слагате всичко значимо за Вас – медалите на детето от спечелени състезания, първата му играчка, подаръци от сватби, които сте посещавали и всички тези предмети, които са така ценни, но в крайна сметка винаги се озовават прибрани в някой шкаф. А не бива да е така! Направете си кът, чието предназначение е точно за такива предмети – тези със смисъл и спомени. Може да изберете някой ъгъл, където да монтирате рафтове и да подредите предметите. Може да монтирате по-нестандартни рафтове, например с формата на квадрати, като всеки квадрат си има предназначение – предмети, свързани със сватбата ви, отделен квадрат за предмети на детето и така толкова, колкото сметнете за необходими. Важно е обаче да не претрупвате – знаем, че имате много предмети със сантиментално значение, но е важно да добавите към уюта и интериора на дома, а не да отнемате от вече създадената атмосфера.

Кът за спомени у дома 2
Източник: unsplash.com

Стена с рамкирани сувенири

Ако не желаете слагате ваши снимки в хола, а искате да ги запазите за себе си и партньора Ви в спалнята, то може да заложите на друга идея. Рамкираните плоски сувенири, които да поставите на стената са чудесен начин, по който да внесете индивидуалност в дома ви, същевременно запазвайки по-личните моменти скрити. Чудите се какво да рамкирате? Защо да не са самолетните билети от първата ви почивка като семейство или пък поканите за сватбата? Може да рамкирате писма, брошури от пътувания и какво ли още не! Рамкирането на плоски сувенири е подобно на рамкирането на снимки, но има повече възможности за колажи, особено ако предметите са малки. Например можете да създадете колаж, като добавите няколко билета в по-голяма рамка и други сувенири от някое любимо пътешествие като пощенски картички или снимки. Като отделите време да рамкирате плоските сувенири, можете да ги превърнете от обикновени сувенири в ценни произведения на изкуството. Опитайте!

Кът за спомени у дома 3
Източник: unsplash.com

Още сходни теми можете да откриете тук:

Как да използваме картините, за да разнообразим пространството у дома?

Как да подредим картините у дома?

Подаръци за нов дом

Екипът на Имоти Доверие е винаги на разположение при нужда от консултация или при търсенето на нов дом. Потърсете ни още днес!

Заглавно изображение: sammyonstate.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *