Принципите на Фън Шуй – лесни и практични

Фън Шуй е древно изкуство за внасяне на хармония и позитивна енергия в дома. Вярва се, че ако подредите жилището си според правилата му, ще създадете по-здравословна среда на живот. А какво по-добро време за така промяна от началото на Новата година? Макар и вече да е отшумяла тенденция, това не означава, че не можем да си откраднем няколко полезни съвета. Те са все още лесно приложими, като Ви гарантираме, че ще допринесат към това домът Ви да стане много по-щастлив и хармонизиран. Може да Ви се струва трудно, но с тези прости съвети ще успеете да внесете частичка от духа на Фън Ший и във Вашия дом. Ето и как.

Фън Шуй и входа на дома

Във Фън Шуй входът на дома символизира как енергията навлиза както в него, така и в живота Ви. Казва се, че входната врата е “устата на Чи”. Затова и входната врата и пространството около нея са първите места, където трябва да направите нужните промени. Започнете с разчистване на пространството – струпването на множество предмети натоварва енергията на мястото, затова и е хубаво да го поддържате чисто и спретнато. Също така не забравяйте да почистите – вратата и изтривалката често биват пренебрегнати при почистването на дома. И накрая- уверете се, че пространството е добре осветено – така внасяте чистата енергия на светлината в дома Ви.

Принципите на Фън Шуй – лесни и практични 1
Източник: unsplash.com

Поддържайте прозорците чисти

Според Фън Шуй прозорците символизират очите на възрастните в дома, а за децата, те са техния глас. За да създадете добър Фън Шуй в дома си, то трябва да почиствате прозорците си редовно. Чистите прозорци пропускат и повече слънчева светлина, която е ключова. Тя ни дава повече енергия, кара ни да се чувстваме по-бодри. Така и самият дом става много по-светъл, жизнен и енергичен. Чистите прозорци метафорично ни събуждат, за да видим света около нас с най-наситен цвят, яснота и прецизност. Като бонус използвайте изцяло натурални или домашно приготвени почистващи препарати, когато е възможно. Един от любимите ни е прост разтвор от бял оцет, вода и няколко капки етерично масло.

Принципите на Фън Шуй – лесни и практични 2
Източник: pexels.com

Фън Шуй и вратите у дома

Според древното изкуство вратите у дома представляват нашия глас и комуникация. Вратите също така са и портали, през които възможностите идват при Вас. Поради тези причини е важно да им обърнете малко повече внимание. Първо, трябва да се уверите, че те се отварят поне на 90 градуса. Това е важно, за да можете да можете да получавате всички възможности, които Ви се предлагат. И второ – трябва да проверите дали вратите функционират правилно. Не бива да има скърцания и вратата трябва да се затваря плътно по безпроблемен начин. Всички тези детайли влияят върху това как енергията намира пътя си към Вас.

Принципите на Фън Шуй – лесни и практични 3
Източник: pexels.com

Премахнете препятствията

Може би се чудите какво имаме предвид. Предлагаме Ви един ден да проследите пътя си из дома Ви – от момента, м който се събудите до този, в който си легнете. Обърнете внимание на това дали заобикаляте дадени мебели или предмети, дали нещо Ви пречи по пътя. Това е много важно, защото пречките в дома ни пречат и на плавното протичане на енергията през него, което повлиява и нас самите. Ставаме по-неспокойни, както и губим вътрешен баланс и хармония. Обърнете внимание на пътя си и там, където забележите пречка – коригирайте.

Принципите на Фън Шуй – лесни и практични 4
Източник: pexels.com

Сходни теми можете да откриете тук:

Осветление според Фън Шуй

Фън Шуй за кухнята

Ние от Имоти Доверие Ви пожелаваме щастлива 2023 година! Нека тя е изпълнена с радост и семеен уют! Ние сме винаги насреща при нужда от съвет или консултация. Екипът ни с радост ще обсъди с Вас Вашите идеи. Не се колебайте и се свържете с нас!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *