Как да подредим детските играчки у дома?

Всички знаем каква е ситуацията с детските играчки. Купуваме няколко плюшени играчки, които се превръщат в любими на детето, за всеки повод то получава още една играчка като подарък, минаваме покрай витрината на някой магазин и малко по-късно излизаме с още една играчка. И изненада – играчките вече са превзели детската стая! Но знаем и колко трудна може да е раздялата с тези играчки. Не само детето се привързва към тях, но и ние самите. Но е време да се изправите срещу този така чаровен проблем и да подредите детските играчки. Не знаете откъде да започнете? Ние имаме няколко идеи.

Извадете всичко

Няма да успеете да подредите и организирате играчките у дома една по една или на стъпки. Съветваме ви да извадите всички – плюшените играчки, пъзелите, куклите, комплекти и всичко останало, да ги сложите в средата на помещението, за да придобиете представа с какво наистина разполагате. Дори и да си мислите, че имате малко играчки, почти сме убедени, че когато направите тази равносметка, няма да сте на същото мнение. Извадете всичко, сложете го в едно пространство, а след това? Сега идва по-трудната задача.

Как да подредим детските играчки у дома? 1
Източник: unsplash.com

Трите златни стъпки

Чудите се кои са те? Когато става въпрос за детските играчки, ви препоръчваме да направите следното. Обособете три колонки – за запазване, за изхвърляне и за дарение/ подаряване. Препоръчваме ви, ако детето ви вече е по-голямо, да го включите в този процес. Задавайте му въпроси като “Обичаш ли тази играчка”, “С какво е специална тя за теб” и го насочвайте към това самостоятелно да вземе решение. Така ще започнете да възпитавате в него важното умение да се отказва от това, което вече не му е потребно и да се научи да се разделя с вече ненужните вещи. Ако то все още е малко, то направете това разчистване заедно с партньора ви. Знаем, че решенията за даряване и изхвърляне може да са трудни, но погледнете от тази гледна точка – когато дарите вече неизползваните играчки, то вие ще зарадвате някое друго дете и то може би ще намери своята нова любима играчка. Ако всички играчки, които имате, все още са запазили хубавата си форма и състояние може да дарите едната част от тях, а другата да споделите с приятели, които също имат деца. Така не само ще донесете радост на тези деца, но и няма да сте изхвърлили нищо, което е екологично съобразното решение.

Как да подредим детските играчки у дома? 2
Източник: pexels.com

Съхранение и организация

След като решите кои играчки ще запазите, то е време да ги организирате и съхраните по удобен, но и хубав начин. Кошовете и кошниците ще бъдат вашите най-добри приятели! Може да изберете между най-различни дизайни и размери, където да може да съхраните всички плюшени играчки. Може да закупите малък скрин, където в различните чекмеджета да подредите различните играчки. Препоръчваме ви да поставите етикети с надписи върху различните чекмеджета – така ще насърчите детето да ги чете. Ако се спрете на този вариант, не забравяйте да поставите гумени предпазители по ъглите му, за да предпазите детето ви от нараняване. Ако има място  под леглото, може да разположите играчките и там, като ги съхраните в кошници или кутии.

Как да подредим детските играчки у дома? 3
Източник: pexels.com

Самодисциплината е ключът

След като успяхте да подредите всички детски играчки, много лесно отново може да се озовете в начална позиция. Затова е важно да обмисляте покупките на играчки. Вместо да купувате повече играчки, се постарайте да прекарате повече време с децата си – така те няма да имат нужда от тях, защото ще прекарват споделено време с вас. Що се отнася до подарените играчки, винаги може да помолите на поводи да не се подаряват такива. Създайте необходимите граници – те ще са във ваша полза. И не забравяйте – детето ви ще оцени най-силно прекараното с вас време!

Как да подредим детските играчки у дома? 4
Източник: pexels.com

Още сходни теми може да откриете тук:

Безопасен дом за Вашите деца

Как да организираме детската стая?

Ние от Имоти Доверие винаги сме насреща при нужда от консултация или съвет за Вашия дом. Ще се радваме да помогнем и да обсъдим Вашите идеи. Очакваме Ви!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *