Най-подходящите растения за Вашата баня

Знаем, че растения в банята може да звучи необичайно, но нека това не Ви спира да опитате! Всъщност растенията в банята са един много добър начин да освежите пространството, като добавите един интересен и неочакван елемент. Може да експериментирате с различни растения, които да придадат и различно усещане в банята – тропическо или друго по Ваш вкус. Растенията в банята със сигурност ще допринесат за създаването на едно живописно място, където да релаксирате и да се насладите на хубав душ/вана. Ето и нашите предложения.

Китайски вечнозелени растения (Аглоанема)

Тези растения са сред най-популярните избори за стайни растения, тъй като изискват много малко грижи – малко поливане, особено в тъмни пространства, което ги прави идеалният избор за поставяне в банята. Смята се, че това китайско вечнозелено носи късмет на пространството и притежателите си, а кой би отказал малка щипка късмет в живота си? Предлага се в огромна гама разновидност, като дори може да го откриете пъстри форми. Ако банята Ви е с ниска осветеност, препоръчваме да заложите на сорт на растението с по-тъмни листа. А ако искате да създадете тропическо усещане в банята – това е идеалното растение за Вас!

Най-подходящите растения за Вашата баня 1
Източник: unsplash.com

Филодендрон

Ако предпочитате да заложите на по-голямо и листно растение за Вашата по-слабо осветена баня, тогава се спрете на филодендронът. Със своя тропически чар, това растение успява да озари пространството и да внесе приятна и успокояваща атмосфера. То отново е почитател на лесната поддръжка, което го прави идеално за поставяне в банята. Важно е обаче да отбележим, че това растение ще се разтегне широко в търсене на светлина. За да предотвратите това Ви препоръчаме да редувате близка и далечна светлина. Когато го държите близо до източника на светлина, ще можете да запазите растението възможно най-компактно. Но пък ако имате широка баня, то може да го оставите да порасне – филодендронът ще бъде акцентът в пространството.

Най-подходящите растения за Вашата баня 2
Източник: unsplash.com

Евкалипт

Евкалиптът е забележително растение със своите синьо-зелени листа с форма на монета. Той е красиво допълнение както към цветни аранжировки, така е и достатъчно ефектен сам по себе си. Но красотата му не е единственото му качество. Ароматът на свежия евкалипт има ароматерапевтични свойства, които го правят и много полезно растение. Затова и напоследък стана все по-популярно окачването на свежа китка евкалипт под душа. Той носи много ползи на организма ни – успокоява дихателната система, намалява стреса и др. А и окачен в банята, топлината и парата подсилват ароматните му качества, което го прави чудесен избор за банята.

Най-подходящите растения за Вашата баня 3
Източник: glam.com

Папрат от птиче гнездо

Папратта има множество разновидности, като те самите могат да създадат джунгла във всякакви форми и размери. Но папратта от птиче гнездо винаги е чудесен избор за дома ви, а банята ще го приюти по най-добрия начин, защото това растение е почитател на високата влажност. Тя е сравнително толерантна към слаба светлина, стига да се полива по-рядко и да се излага на светлина от време на време. Този вид папрат е интересен избор, като ви гарантираме, че с нейна помощ ще успеете да освежите пространството в банята.

Най-подходящите растения за Вашата баня 4
Източник: allaboutgardening.com

Подобни теми можете да откриете тук:

Билки, подходящи за отглеждане у дома

Плодни дръвчета, които можете да отглеждате у дома

Ако имате нужда от съвет за закупуване или продаване на дом, екипът на Имоти Доверие е винаги насреща за Вас! Свържете се с нас още сега!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *