Как да направим дома си по-просторен?

Желанието на много хора е да живеят в големи и просторни домове. Как обаче да постигнете този ефект, ако настоящият ви дом е по-малък и не толкова просторен. Има няколко трика, чрез които ще съумеете да се възползвате от наличните му предимства в максимална степен и да превърнете дома си в едно прекрасно място, от което да се гордеете.

1. Изберете неутрални цветове. Те не само придават на дома ви чист и поддържан вид, а също така допринасят и за това той да изглежда по-голям и по-светъл. Белият и кремавият цвят са подходящи в почти всички случаи.

2. Сложете огледала – огледалата са добре дошли и за стаи, и за коридори. Чрез рефлектирането на образите, което се постига с тях, една стая би могла да изглежда двойно по-голяма. Обикновени всички размери и форми са подходящи, но все пак изчистените и големи огледала в тъмни и дървени рамки са още по-ефективни.

3. Позиционирайте предимно малки предмети в стаята, за да освободите визуално повече място. Изберете една или две вази в светли цветове или пък други аксесоари и ги сложите на предни позиции, което ще привлече вниманието на всеки, който влезе в стаята. Имайки възможност да се фокусират на тези обекти, размерът на стаята не е толкова очевиден.

Ако спазите тези малки детайли ще почувствате дома си по-обширен, по-светъл и по-приветлив. Дори най-малкият дом може бъде направен така, че да изглежда по-най-добрия начин само с няколко дребни корекции и минимален бюджет. Минималистичният вид е този, който може да бъде постигнат лесно и точно затова е толкова популярен.

Ако все още не сте намерили своя нов дом, заповядайте в Агенция за недвижими имоти „Имоти Доверие“ и заедно ще намерим най-подходящото за вас място.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *